Що трапилось у Мукачеві: хроніка подій

Фото Мустафи Найєма

Фото Мустафи Найєма

Події
12 липня 2015 14:24

"11 липня в м. Мукачеві близько 14 год. 20 озброєних осіб в камуфляжній формі з написами "Правий сектор" та відповідними наклейками на автомобілях з метою розподілу сфер впливу призначили зустріч місцевим жителям у одному з кафе йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

Після цього вказані особи на грунті виниклого конфлікту розпочали стрілянину з вогнепальної зброї у вищевказаному закладі.

Працівниками міліції, які прибули на місце події, було заблоковано виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по працівниках органів внутрішніх справ з гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК та іншої вогнепальної зброї".

"Прибулі на місце події співробітники міліції заблокували виїзд з кафе, після чого "озброєні особи відкрили вогонь на ураження по співробітникам органів внутрішніх справ з гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК і іншої вогнепальної зброї", - повідомляє прокуратура, - "В результаті обстрілу знищено два автомобілі Мукачівського МВ УМВС в області та пошкоджено автомобілі цивільних осіб. - За попередньою інформацією при застосуванні вогнепальної зброї 6 співробітників ОВС і троє з числа цивільних осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Також є 5 постраждалих з боку озброєних осіб з написами "Правий сектор".

Было уничтожено два автомобиля Мукачевского ГО УМВД в области и повреждены автомобили гражданских лицФото: соцсети

 Фото Мустафи Найєма

За даними відомства, люди в камуфляжі з написами "Правий сектор", "не виконавши вимоги правоохоронців і зробивши збройний опір, попрямували у бік дачного масиву поблизу Мукачева, де забарикадувалися".

Фото: соцсети

Фото Мустафи Найєма

Президент Порошенко доручив правоохоронцям роззброїти і затримати стрільців у Мукачеві. Після цього глава МВС Аваков повідомив, що на Закарпатті розпочато "спецоперація з роззброєння та затримання банди стрільців в Мукачево" - в місто виїхали спецпідрозділи Нацгвардії.

Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато розслідування "за фактом створення злочинної організації та терористичного акту".


Загиблі і поранені

Всього постраждали не менше 10 осіб. За словами Геращенко, загинули троє бійців "Правого сектора". Він підкреслив, що також поранені троє міліціонерів і четверо цивільних. "Правий сектор" нібито заблокували в лісопосадці.


Що кажуть у МВС

Радник міністра МВС Антон Геращенко зазначив, що необхідно буде провести незалежне розслідування із залученням засобів масової інформації та правозахисників про те, що насправді сталося в Мукачеві, і через що стався конфлікт, що призвів за собою загибель і поранення багатьох людей.


Що передає Мустафа Найєм з місця перестрілки

Народний депутат України Мустафа Найєм, який з 11 липня перебуває в Мукачево, наполягає на версії перестрілки, причиною якої стала дуже прибуткова контрабанда дешевих сигарет за кордон.


У мережі з'явилося нове відео: як розгорталися події

Відео з докладним описом того, що відбувається виклав Мустафа Найєм:

"Оперативне відео, зняте вчора, 11 липня 2015 на місці подій біля спортивного комплексу Антарис, на вулиці Лермонтова в Мукачеві. Це самий початок інциденту, коли на місце вже прибула міліція. Тобто, відео до перестрілки на заправці" Народне ", де були знищені автомобілі МВС України ", - повідомляє Найєм.

Що відбувається у Києві: Ярош виїхав до столиці

Лідер ПС Дмитро Ярош виїхав до Києва, де активісти "Правого сектора" оголосили безстроковий мітинг біля Адміністрації Президента. "ПС" вимагали відставки глави МВС Арсена Авакова.

Ночной митинг под АП. Фото: соцсети

Нічний мітинг під АП. Фото: соцмережі

Сьогодні вранці Ярош закликав своїх прихильників продовжувати акції протесту до тих пір, поки не будуть арештовані представники влади, які, на думку ПС, винні в події в Мукачеві. Про це йдеться в заяві, розміщеній на сторінці Яроша в facebook.

ПС висловив упевненість, що їх побратими діяли в рамках необхідної оборони.

Станом на 10 ранку Ярош прибув на місце подій:

- Дмитро Ярош прилетів літаком до аеропорту Ужгорода у супроводі восьми представників Правого сектора. Штурм переховуються представників ПС відкладався протягом всієї ночі, останній раз планувався сьогодні на 9 ранку. На даний момент операція відкладена. Ховаються представники ПС відійшли по хребту від с. Лавки в сторону районного центру Перечина і Великого Березнянського району, - повідомляє Мустафа Найєм.

Місцеві мешканці зняли на відео, як військова техніка рухається по дорозі в бік Мукачевого. На відео чути викрики “Ганьба!”

техніка

техніка2

техніка1

Майже 120 бійців "Правого сектору" виїхали на допомогу побратимам до Мукачево.

Про це у прямому ефірі Телеканалу новин "24" повідомила Христина Шевченко.

За її словами, до міста прямують бійці "Правого сектору" із багатьох областей. Представник львівського ПС заявив, що їхньою першою умовою буде виведення поранених із лісу та надання їм допомоги.

Львівські активісти, зокрема представники руху "Правий сектор" усю ніч провели під стінами Львівської ОДА на вул. Винниченка. Зараз безстрокова акція подовжується, передає кореспондент Львівського порталу.

ПС

Учора активісти запалили під ЛОДА шини, а вночі правоохоронці їх погасили. Та, незважаючи на це, представники "ПС" та інших рухів досі пікетують Львівську обласну держадміністрацію.

ПС1

ПС2

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка створив координаційний центр для забезпечення порядку в області. До нього увійшли підрозділи МВС, СБУ та Нацгвардії області. Про це очільник написав на своїй сторінці у Facebоok.

Що трапилось у Мукачеві: хроніка подій фото

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах