Які ТРЦ з'являться у Львові найближчим часом

фото з сайту http://omaggi.net

фото з сайту http://omaggi.net

Події
20 липня 2015 13:36

У Львові в грудні 2015 на перетині вулиць Наукової та Кульпарківської відкриють торгово-розважальний комплекс Victoria Gardens загальною площею  - 102 тис.кв.м. Він стане найбільшим на Заході України, передає NewsOboz.org .

Цей об'єкт починали будувати в 2007 р, як "Леополіс центр", але через кризу 2008-го роботи було призупинено. Будівництво відновили лише влітку 2013, ще наприкінці минулого року терміни його введення в експлуатацію не називалися. Зараз девелопер об'єкта, компанія "Фенікс-Капітал", обіцяє відкриття в грудні 2015-го.

Навесні цього року ТРК змінив ім'я на Victoria Gardens. В об'єкті три рівні загальною торговою площею 54,5 тис. Кв. м, плюс паркінг на 2 тис. машиномісць. Обсяг інвестицій - близько $ 110 млн.

Планується, що в Victoria Gardens буде більше 160 орендарів, включаючи продуктовий гіпермаркет (7,5 тис. Кв. М), супермаркет електроніки і побутової техніки (2 тис. Кв. М), широку розважальну зону, в тому числі багатозальний кінотеатр (3 , 4 тис. кв. м), боулінг (2 тис. кв. м), дитячий розважальний центр (1,4 тис. кв. м), а також кафе, ресторани і фуд-корт (сукупно 2,5 тис. кв . м).

"Основний акцент в пулі орендарів буде робитися на середній ціновий сегмент, при цьому з'явиться велика зона розваг. На поточний момент ТРЦ Victoria Gardens заповнений на 40% і брокеридж активно триває. Назвати орендарів, які вже приєдналися до проекту, ми зможемо трохи пізніше, - сказала "Вістям" керівник відділу торговельних площ компанії JLL в Україні Анна Чуботіна.

Напередодні Дня незалежності, 21 серпня, у Львові також почне роботу ТЦ "Форум Львів" (вул. Куліша / під Дубом). Його загальна площа 69 тис.кв.м, орендована - 36 тис.кв.м., підземний паркінг розрахований на 620 авто.

На сьогодні здано в оренду вже майже 90% площ. "ТЦ" Форум Львів "представить Львову нові бренди, - повідомила "Вістям" маркетинг-менеджер Multi Ukraine Оксана Маланюк. - Massimo Dutti и Oysho дебютують у Львові разом з Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius. Причому саме в ТЦ "Форум Львів" буде найбільший в Україні магазин Zara, розміщений в торговому центрі. Такі бренди як Timberland, дитячий розважальний центр "Ігроленд", Mango і Lacoste теж новачки у Львові. Серед якорів торгового центру - Сільпо, Comfy та семизальний кінотеатр "Планета кіно". Але назвати "Вістям" орендні ставки, а також умови договорів в компанії-девелопера відмовилися.

Нагадаємо: Oysho, Mango, New Balance: які бренди прийдуть у Львів з відкриттям нового ТЦ

Завдяки цим двом відкриттям Львів зможе майже наздогнати Київ по забезпеченості торговими площами. "Сьогодні ринок якісних торгових центрів Львова налічує вісім об'єктів сукупною площею 112 тис. Кв. м GLA. У той же час на цей рік заявлений введення двох ТРЦ сукупною площею близько 90 тис. Кв. м GLA. У результаті ринок торговельних об'єктів у Львові збільшиться практично удвічі", - наголосила Ганна Чуботіна.

Зараз на одну тисячу львів'ян припадає 148 кв.м., на жителя Києва - 381 кв.м якісних торгових площ.

Але експерти попереджають, що практично одночасне введення двох таких масштабних проектів може обернутися зниженням швидкості окупності ТРЦ. "Звичайно, є плюси. Львів - туристичний центр, і купівельний потік не обмежується місцевим населенням. Проте в нинішній економічній ситуації ТРЦ можуть зіткнутися з дефіцитом якісних орендарів і будуть змушені знижувати ставки", - вважає керівник департаменту стратегічного консалтингу UTG Віктор Оборський.

Читайте також:  У Львові з'явиться ще один "Ашан"

При цьому він зазначає, що навіть у столиці відзначається відтік покупців з ТРЦ на ринки. "У Львові, за нашими дослідженнями, більше половини населення підбирають собі одяг на ринках. В умовах падіння доходів ця частка збільшується. Обидва ТРЦ будуть змушені конкурувати за покупця не тільки один з одним, а й з ринками ", - упевнений Оборський.

Львів у новинах:

Яке житло користується попитом у Львові: огляд цін 

Гід майбутнім фестивалем Lviv City Market

У Львові створять "Креативний квартал"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах