За хабарництво затримали прокурора Львівщини

фото з сайту www.facebook.com/davit.sakvarelidze

фото з сайту www.facebook.com/davit.sakvarelidze

Події
22 липня 2015 13:02

Сьогодні затримали прокурора прокуратури одного з районів Львівської області за отримання хабара в розмірі $ 3000.

22 липня, співробітники Генпрокуратури і СБУ у власному службовому кабінеті при отриманні хабара затримали  прокурора прокуратури одного з районів Львівської області. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє заступник Генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

За його інформацією, на початку місяця в Генеральну інспекцію надійшли матеріали за заявою громадянина зі скаргою на дії прокурора однієї з районних прокуратур Львівської області. Останній вимагав у нього хабар у розмірі 3000 доларів США за зменшення обсягу обвинувачення у кримінальному провадженні, яке знаходилося на розгляді в суді, і в якій цей прокурор підтримував державне обвинувачення.

Після отримання зазначеної інформації, правоохоронці провели контроль за вчиненням злочину, в ході якого було зафіксовано факт передачі першої частини хабара. Згідно зі свідченнями громадянина, прокурор періодично тиснув на нього, вимагаючи якнайшвидше передати решту коштів.

За хабарництво затримали прокурора Львівщини фото

фото з сайту www.facebook.com/davit.sakvarelidze

22 липня 2015 співробітники Генеральної інспекції спільно зі Службою безпеки України задокументували факт отримання прокурором однієї з районних прокуратур Львівської області останньої частини хабара в сумі 1000 доларів США прямо в його службовому кабінеті. Зараз прокурор затриманий. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

Дії прокурора будуть кваліфіковані згідно з ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Прокурору-хабарнику загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати деякі посади на строк від 3 років з конфіскацією майна та спеціальної конфіскацією.

"Генеральна інспекція разом з СБУ продовжує постійну цілеспрямовану роботу, мета якої очищення системи прокуратури. Це затримання - ще один крок для її досягнення, а також сигнал усім, хто ще не вірить у рішучість наших намірів. Ми не раз підкреслювали свою принципову позицію - нульова толерантність до корупції, і своїми діями доводимо, її безкомпромісність. Корупціонерам не місце, як в прокуратурі, так і в системі державного управління в цілому ", - підкреслив Давид Сакварелідзе.

Львів у новинах:

Порошенко завітає до Львова на відкриття пам'ятника Шептицькому

На Львівщині накрили фальсифікаторів кави під відомі бренди

Як звільняли заручницю у Львові: з’явилося відео

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах