Завтра Львів відзначає річницю народження Шептицького: програма заходів

Новина - Події - Завтра Львів відзначає річницю народження Шептицького: програма заходів

Новина - Події - Завтра Львів відзначає річницю народження Шептицького: програма заходів

Події
28 липня 2015 16:09

У Львові 29 липня громадський порядок під час заходів з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького забезпечуватимуть більше тисячі працівників міліції, повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, з нагоди урочистостей Львів відвідає президент України Петро Порошенко, а також паломники з різних країн світу. У зв`язку з цим в організацію руху транспорту в місті будуть внесені зміни. На деяких перехрестях міста регулювання руху транспорту здійснюватимуть інспектори-регулювальники. Львівські правоохоронці з 28 липня і до завершення урочистостей переведені на посилений варіант несення служби.

Читайте також: Підготовку до святкувань на честь Шептицького можна споглядати онлайн (трансляція)

За даними волонтерів, до Львова на заходи з нагоди дня народження митрополита очікується прибуття від 50 до 70 тис. паломників з України та із-закордону.

В рамках святкування відбудеться Архиєрейська літургія та церемонія відкриття та освячення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому на Святоюрській площі.


Програма заходів


29 липня 2015

09:00 – Архиєрейська Божественнна Літургія та урочисте відкриття і посвячення музею митрополита Андрея Шептицького владикою Венедиктом, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії у з. Прилбичі (Яворівського р-н, Львівська обл.).

10:00 – Архиєрейська Божественна Літургія в Архикатедральному соборі Святого Юра, очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

13:00 – урочисте пам'ять посвячення пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому на Святоюрській площі.

14:00 – Мистецька програма на Святоюрській площі.

17:00 – прем'єр прем'єра ораторії Мирослава Волинського "Я тебе кличу" у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Лібрето Анни Волинської.

30 липня 2015

15:00 – Національний музей у Львові (вул. Драгоманова 42) – відкриття виставки "На пошану Основнику", присвяченої митрополитові Андрію Шептицькому.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах