У Львові презентували "картку львів'янина": що це таке

Фото взято з сайту finance.obozrevatel.com

Фото взято з сайту finance.obozrevatel.com

Події
30 липня 2015 13:37

Львівська міська рада спільно з "Ощадбанком" підписали меморандум щодо реалізації проекту "Електронна картка львів’янина", з жовтня її запустять в широкий обіг.

"Електронна картка львів’янина" – це сучасна соціальна банківська платіжна ID-картка, яка відкриватиме доступ до не менш як 20 послуг. Першими картку отримають учасники АТО.

Як розповів голова правління АТ "Ощадбанк" Андрій Пишний, особливість цього проекту полягає в тому, що це не просто платіжна картка, вона дасть львів’янам можливість доступу до повного спектру адмінпослуг, пільг, зекономивши час та нерви. У картку буде підключено також функцію електронного цифрового підпису.

"Крім інноваційного функціоналу, вона матиме особливий дизайн, який ми розробимо спеціально для львів’ян", – пояснив А. Пишний.

Учасникам АТО ця картка спростить процедуру отримання усіх пільг, наприклад, звільнення від квартирної плати, безкоштовний проїзд у комунальному транспорті, безкоштовне харчування дітей у навчальних закладах, надання одноразової матеріальної допомоги тощо.

"Якщо зараз, щоб отримати путівку для дітей, щоразу потрібно пройти чи не десять інстанцій та занести стопку паперів, з "Карткою львів’янина" учасники АТО зможуть показати лише її й отримати всі пільги", – пояснив начальник управління інформаційних технологій ЛМР Тимофій Александронець.

Радник міського голови Яніка Мерило додала, що на сьогодні є різні картки – платіжні, дисконтні, але немає справді універсальної. "Це має бути картка, яка може і візуально сказати, що ти є ти, з якою можна отримати і банківські платежі, і цифровий підпис, і зайти в особистий кабінет мешканця. Вона працюватиме за зразком досвіду Естонії", – зазначила вона.

Мер Львова Андрій Садовий роз’яснив, що для отримання "Картки львів’янина" не обов’язково має бути львівська прописка, достатньо буде мати відкритий рахунок у львівській філії "Ощадбанку". Згодом, окрім учасників АТО, всі львів’яни зможуть отримати таку картку за символічну плату.

Однак про саму процедуру отримання цієї картки, куди звертатися, які ще функції вона матиме, учасники прес-конференції наразі не змогли розповісти. За ці два місяці вони пообіцяли повністю опрацювати всі питання і в жовтні вже презентувати картку, її функціонал і дизайн. Якщо проект ефективно запрацює у Львові, у перспективі така картка може з’явитися і в інших містах України.

Львів у новинах:

У Львові п'яний даішник заснув за кермом: відео затримання

У Львові активісти затримали ще одного п'яного ДАІвця за кермом

У Львові п'яний міліціонер напав на сім'ю

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах