На Львівщині списки ухильників від мобілізації публікують у соцмережах

фото 24 tv.ua

фото 24 tv.ua

Події
03 серпня 2015 12:45

П’ята хвиля мобілізації на Львівщині була зірвана. Шоста, котра розпочалася 16 червня і триватиме 60 днів, проходить досить мляво. За цей період до лав ЗСУ зі Львівщини мають призвати 2600 чоловік, що наразі під великим сумнівом. І поки голова Львівської ОДА Олег Синютка сподівається на патріотизм львівських чоловіків, керівництво Жовківського військкомату схоже вирішило перестрахуватися і перевершило самого себе. У соцмережах з’явилася сторінка, на якій публікують списки тих, хто ухиляється від мобілізації за підписом районного військкомату. Щоправда, жодних контактних даних самого військкомату на цій сторінці немає.

На Львівщині списки ухильників від мобілізації  публікують у соцмережах фотоПро це інформує press-centr.com

У цих списках міститься вся особиста інформація тих, хто має бути призваний. Там можна знайти про призовника майже все - починаючи з прізвища, імені та по-батькові, дати та року народження і закінчуючи місцем проживання. До того ж, перерахованих у списках людей прямим текстом звинувачують у тому, що вони ухиляються від служби в армії. На таке "ноу-хау" вже досить різко відреагували львівські юристи.


- "Ухильником" від служби вважається людина, якій вручили повістку в руки, отримувач розписався, але у військкомат не з’явився, - розповідає юрист Олег Терещенко. – Таких людей вносять у базу даних як тих, хто ухиляється від служби. Далі має бути розпочате кримінальне провадження. У цьому випадку цікаво дізнатися, чим саме підтверджується, що ці люди ухиляються? Можливо, вони й повісток в очі не бачили!

Коли скандал зі сторінкою у соцмережах почав набирати обертів, у Жовківському військкоматі від неї відхрестилися. Запевняють, що вони цю сторінку не створювали. Не можуть у військкоматі пояснити і те, як особисті дані призовників могли потрапити у соцмережу.


- Ми доповімо комісару про цей інцидент і вже тоді будемо вирішувати, що робити далі, - сказав заступник військового комісара Жовківського району Руслан Купський.

Львів у новинах:

Мобілізація: на Львівщині хлопця силоміць тягнули у військомат 

Як буде проходити шоста хвиля мобілізації на Львівщині: 6 фактів

Хто з жінок підпадає під мобілізацію

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах