Реформа міліції: зарплати старі, автомобілі - нові (фото)

фото: Мирослав Пархомик

фото: Мирослав Пархомик

Події
07 серпня 2015 14:06

Реформу у райвідділах міліції Львівщини, яка в рамках експерименту стартувала у червні цього року на базі Самбірського міськвідділу розширили на чотири сусідні райвідділи. 7 серпня у Львові офіційно презентували новий етап експерименту.

У Львові презентували черговий етап реформи міліції

Після того, як реформу МВС у Самборі визнали успішною, Міністерство внутрішніх справ розпорядилося поширити експеримент У Жовківському, Турківському, Старосамбірському та Мостиському районах.

У цих районах створять оперативні групи реагування, які виїжджатимуть на місце події замість слідчо-оперативної групи. Їх забезпечать автомобілями та засобами зв’язку. Експеримент триватиме до кінця вересня.

Реформа міліції: зарплати старі, автомобілі - нові (фото) фото

Під час офіційної презентації, на яку були запрошені представники влади та керівництво Львівського обласного управління міліції, яке куруватиме процес експерименту, усі говорили про те, що міліція насамперед повинна якісно змінити підхід до роботи з населенням.

Реформа міліції: зарплати старі, автомобілі - нові (фото) фото 1

"Я хочу згадати результати минулорічного дослідження, яке засвідчило, що більшість працівників міліції готові до змін. І не важливо, чи це 70, чи 90%, але це показує, що в організації є дуже багато людей, які готові працювати для того, щоб служити людям", – наголосив голова регіонального відділу Консультативної місії ЄС Удо Мьоллєр.

В експерименті будуть задіяні усі працівники райвідділів, в кожному з яких приблизно 120 – 150 міліціонерів. Нікого не звільнятимуть і не набиратимуть нових працівників.  

Реформа міліції: зарплати старі, автомобілі - нові (фото) фото 2

"Потрібно змінити своє ставлення, змінитися самому. У цьому випадку не всі готові мінятися. Вони хочуть міняти інших, а при цьому самі не змінюють ні поведінки, ні відношення до людей і до роботи", – зазначив начальник штабу ГУМВС в Львівській області Юрій Гладун.

Зарплата працівників райвідділів міліції залишиться на рівні 2,5 тис. Найближчим часом її піднімати не планують.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зауважив, що така низька оплата праці може стати причиною відтоку кваліфікованих кадрів з органів внутрішніх справ.  

Відео: Вголос

Ректор університету внутрішніх справ Валерій Середа додав, що зараз на базі університету внутрішніх справ готують нових поліцейських за іншою програмою. Окрім професійних навичок, велика увага приділяється вмінню правоохоронців спілкуватися з людьми.

"Це фактично буде нова генерація правоохоронців. Їх вчать за новою програмою. Навчання не закінчиться навіть після того, як вони покинуть стіни університету. Воно продовжуватиметься уже в процесі їхньої служби. Досить велика увага в навчанні у нас приділена вмінню спілкуватися з населенням", – наголосив він.

Додамо, що суть реформи полягає у тому, що всіх міліціонерів райвідділу ділять на 4 групи швидкого реагування та розподіляють між ними територію обслуговування і обов’язки. Ці групи забезпечать автомобілями та засобами зв'язку.

Реформа міліції: зарплати старі, автомобілі - нові (фото) фото 3

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков визнав, що експеримент зі зміни моделі районного відділення на прикладі Самбора виявився успішним і повідомив, що така реформа буде поширена на Львівську область.

Світлини: Мирослав Пархомик.

Джерело: zaxid.net.

Львів у новинах:

Мешканець Львова перший в Україні отримав паспорт без російської мови

ДТП на трасі Київ-Чоп: четверо постраждалих 

У Львові водій авто збив мотоцикліста

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах