У Львові з'явився вуличний автомат з наліпками для автохамів

Новина - Події - У Львові з'явився вуличний автомат з наліпками для автохамів

Новина - Події - У Львові з'явився вуличний автомат з наліпками для автохамів

Події
19 серпня 2015 15:29

У Львові – на перетині вулиць Саксаганського і Герцена – встановили перший в Україні вуличний автомат, який видає наліпки для автохамів. Кожен охочий, побачивши неправильно припарковане авто, відтепер може безкоштовно отримати наклейку з надписом "Паркуйся правильно" та інформацією про правила паркування, щоб приклеїти її на авто порушника, повідомляє Zaxid.net.

У Львові з'явився вуличний автомат з наліпками для автохамів фото

Автомат має сенсорну подачу наліпок та металевий антивандальний корпус, на якому розміщена інструкція, реквізити для благодійних пожертв, а також витяг з правил дорожнього руху в частині зупинки і стоянки.

"Практика наклеювання спеціальних наліпок на неправильно припарковані автомобілі в місті не є новою. Я особисто за кілька місяців розклеїв близько двохсот наліпок від громадського руху "Дайте пройти". Проте ж не завжди, коли бачиш неправильне паркування, є під рукою наліпки. Та й активістів, які готові витратити свій час, зусилля і гроші на їх виготовлення та поширення, бракує. Тому в мене і виникла ідея створити спеціальний автомат, який безкоштовно видає такі наліпки усім охочим", – пояснив автор ідеї Максим Бризіцький.

Відтак він наголосив, що наклейки необхідно клеїти насамперед на ті авто, які, окрім факту неправомірності, також створюють великі незручності для пересування пішоходів і транспорту.

У Львові з'явився вуличний автомат з наліпками для автохамів фото 1

Активісти одразу протестували автомат: наклеїли кілька наліпок на неправильно припарковані автомобілі, які, до того ж, перешкоджали пішоходам. Біля цих авто водіїв не було, але, як зазначив один з водіїв, які спостерігали за ситуацією, якби йому наклеїли таку наліпку, це б змусило його задуматися.

"Це, звичайно, неприємно побачити на склі свтого ав томобіля таку наклейку, але особисто я задумався, чим її заслужив. Взагалі, припаркуватися в центрі дуже важко, катастрофічно бракує парковок. Але як кажуть, не кожен пішохід є водієм, але кожен воліє є пішоходом, тому все-таки, коли паркуєшся, треба задуматися над тим, чи не створюєш ти якоїсь загрозливої ситуації.", – зазначив водій Андріян.

Собівартість автомата становить близько 2 тис. грн, однієї наліпки – 75 коп.

Львів у новинах:

Куди львів'янину податися на День Незалежності: дивовижні Мармароси

Скільки коштує зняти квартиру у Львові на День Незалежності

У центрі Львова зведуть підземний паркінг та відновлять оранжерею

Безкоштовна "Хата в Карпатах": як у ній живуть гості з усього світу

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах