Двох українок, які намагалися продати немовля німцям, взяли під варту

фото з сайту fedpress.ru

фото з сайту fedpress.ru

Події
02 вересня 2015 10:44

 1 вересня громадянину ФРН та двом громадянкам України повідомлено про підозру в торгівлі людьми.

Нагадаємо: Львівські прикордонники затримали німців, які намагалися вивезти 4-денне українське немовля

Про це повідомляє  прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура встановила, що 25-річна мешканка Закарпатської області, діючи за допомогою посередниці – жительки міста Кривий Ріг, 22 серпня народила у Львові за чужим паспортом дитину, та через мережу Інтернет погодилась передати її за винагороду згаданому іноземцю.

З цією метою 26 серпня в одному із львівських районних відділів РАЦС на новонароджену дівчинку виготовлено свідоцтво про народження, в якому зазначено громадянина Німеччини як батька.

Відтак, маючи такий документ, останній цього ж дня намагався незаконно перетнути з немовлям Державний кордон України через пункт пропуску "Краковець", однак був затриманий.

"За клопотанням прокурора усім трьом підозрюваним – матері, громадянину ФРН та посередниці –  обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 413 тис. грн для кожного. Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі прокуратури Львівської області", – зазначили в прокуратурі.

"Водночас, з огляду на виявлений випадок намагання іноземним громадянином незаконно перевезти через державний кордон України малолітню дитину – громадянку України, прокуратурою Львівської області дано доручення усім районним прокурорам вивчити стан додержання вимог чинного законодавства при видачі документів про народження дітей, один із батьків яких є іноземним громадянином, їх усиновлення, підставність переміщення цих дітей через державний кордон України, тощо. У разі встановлення випадків порушення закону, органами прокуратури вирішуватимуться питання про внесення за цими фактами відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та вжиття заходів представницького характеру з метою захисту інтересів неповнолітніх в суді", – додали правоохоронці.

Львів у новинах:

У Львові в ДТП потрапили одразу три машини (відео) 

В аварії на Львівщині постраждало п'ятеро жінок 

За якими тарифами сплачуватимуть за газ львів'яни у вересні 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах