Які держпослуги можна отримати у Львові через інтернет (таблиця)

Фото  з сайту strana-sovetov.com

Фото з сайту strana-sovetov.com

Події
04 вересня 2015 14:59

Електронний уряд - ідея фікс вже кількох поколінь українських чиновників. Нинішній уряд у своїй програмі навіть конкретну дату озвучив - інноваційна система повинна бути впроваджена до 2017 року. Однак якихось успіхів у держави в діджіталізаціі своїх послуг чомусь немає.

Там, де виявилося безсилою держава, проблему ефективно вирішує приватний сектор. 16 червня в Україні запрацював портал електронних державних послуг iGov.org.ua. З його допомогою українці можуть отримувати державні послуги - від довідки про несудимість до реєстрації авто в МРЕВ в онлайн-режимі. Характерно, що ініціаторами та авторами цього порталу є IT-волонтери на чолі з IT-директором ПриватБанку Дмитром Дубілетом.

На основі того, в яких містах і які послуги були запущені, ЛІГАБізнесІнформ спільно з ще одним учасником проекту - асоціацією ICT - склала перший рейтинг міст, які найбільш активно діджіталізують держпослуги.

Електронний уряд скеровано на те, щоб практично всі держпослуги громадяни змогли отримати, не відходячи від свого комп'ютера. Під цим терміном мається на увазі електронний документообіг, цифрові підписи, відкриті і доступні бази даних і безліч інших благ, які допоможуть заощадити час і гроші як звичайній людині, так і чиновнику.

Натисніть для збільшення

Натисніть для збільшення

Бліц рейтинг створений за принципами Digital Agenda for Europe. Оцінюються не тільки вже існуючі послуги, але й різні можливості доступу до послуг та вміння користуватися ними. Існуючі послуги (50% вага в рейтингу), 30% можливість ідентифікації через різні технології (БанкID ПриватБанку та Ощадбанку, інших БанкID не існує), ЕЦП митницею і податковою, ID -картки, МобілID), 10% доступ до послуг тобто доступ до 3G і інших нових технологій, 10% програми навчання населення користуватися послугами. При цьому можливість записатися в чергу для отримання послуги не електронна послуга, а електронна черга.

Однозначним лідером рейтингу став Львів, який за останній рік зробив істотний прорив у розвитку електронних послуг в усій Україні. Першим у Львові презентували БанкID (замовлення послуги через інтернет-банк), що створило можливість взагалі представляти послуги в електронному вигляді. Сьогодні у Львові можна отримати послуги БанкID через два українські банки - ПриватБанк та Ощадбанк. Також поки що тільки у Львові доступна можливість через ЕЦП (електронний цифровий підпис) податкової отримати послуги фізичній особі.

У Львові вже зараз можна замовити довідку про несудимість, довідку про доходи, інформацію про місце у квартирній черзі і т.д.

Крім уже існуючих можливостей авторизації, Львів разом з Ощадбанком видаватиме мультифункціональну ID-картку. ІД-картка стане ідентифікаційним документом, що дає доступ до електронних послуг, що надає можливість електронного підпису, можливість отримувати дискаунти партнерів. Перші ІД-картки будуть видані учасникам АТО, що дозволить їм значно спростити отримання субсидії та інших необхідних послуг.

Львів у новинах:

У суботу розпочинається "Ніч у Львові": програма 

Завтра Порошенко та Лукашенко можуть зустрітися на футбольному матчі у Львові, - джерело 

Львівські міліціонери дали поради, як уберегтись від кишенькових злодіїв 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах