Зозуля пояснив, чому поліцейські перевищують швидкість і паркуються на газонах

фото: Микола Тис

фото: Микола Тис

Події
23 вересня 2015 14:28

Випадки, коли патрульні поліцейські у Львові перевищують швидкість або паркуються у недозволених місцях, здебільшого, трапляються, коли на це є оперативна необхідність.

Юрій Зозуля. Фото: Микола Тис/ZIK

Юрій Зозуля. Фото: Микола Тис/ZIK

Про це 23 вересня на прес-конференції повідомив начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля.

"Стосовно перевищення швидкості – ми це контролюємо. У нас є можливість перевірити швидкість кожного патруля у будь-який момент його патрулювання. Ми всіх патрульних бачимо завдяки GPS-датчикам в автомобілях. Якщо був порушений швидкісний режим – це могло бути пов’язано лише з виконанням якогось завдання, коли треба було швидко приїхати.

Щодо паркування патрульних – я не виключаю можливості, що патрульний автомобіль десь був не так припаркований. Але я можу сказати з упевненістю, що більшість таких випадків пов’язані з оперативною необхідністю. Коли патрульний приїздить на сімейну сварку, коли чоловік убиває чи б’є жінку, вибачайте, у нього немає дуже багато часу шукати паркомісце, а їх у Львові і так не дуже багато. Тому він вимушений залишати автомобіль і йти вирішувати своє першочергове завдання", – пояснив Зозуля.

За його словами, йдеться про "питання оперативної необхідності". "Я думаю, львів’яни будуть набагато більше засмучені, якщо у цей час, поки патрульний шукає собі 10 хвилин паркомісце, десь когось вб’ють. Тут патрульним краще пробачити", – додав Зозуля.

З іншого боку, начальник поліції попросив громадян повідомляти про випадки порушень з боку патрульних.

"Ми зможемо перевірити, чи патруль приїхав на якесь завдання і скористався оперативною необхідністю, чи патруль порушив і залишив автомобіль у неправильному місці без необхідності", – зазначив Зозуля.

Він зазначив, що поки жодна скарга на неправомірні патрульних не підтвердилася.

Джерело:zik.ua

Львів у новинах:

Львівські поліціянти врятували життя діабетикам

Патрульні поліцейські у Львові скоро будуть штрафувати пішоходів

Поліція та міліція: хто за що відповідає у Львові

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах