Заправки "ОККО" стануть арт-об’єктами

Новина - Події - Заправки "ОККО" стануть арт-об’єктами

Новина - Події - Заправки "ОККО" стануть арт-об’єктами

Події
25 вересня 2015 15:05

Мережа "ОККО" разом з сучасними українськими митцями перетворює автозаправні комплекси в оригінальні арт-об’єкти, започаткувавши новий проект "ОККО АРТ". Проект передбачає облагородження територій АЗК в стилі трендового урбаністичного виду мистецтва – стріт-арту.

Перший мурал у рамках проекту "ОККО АРТ" створив наприкінці вересня художник Олександр Гребенюк (Донецьк-Харків). Робота має назву "Мисливці" та уособлює рух людини до мети. Побачити її можна на АЗК "ОККО" у Києві за адресою вул.Лугова, 2-А.

"Фактура стіни нагадує мені риб'ячу луску, саме тому вирішив розвивати цю тему. Сідаючи за ескіз я замислився над дуже популярною нині темою особистих цілей, повсякденної ефективності, прагнення досягати більшого в житті. Рух людини завжди обумовлений великою метою – це може бути як щось повсякденне, так і значуще. Зрештою, кожен прагне досягти своєї головної, заповітної мети або знаходиться в пошуку сенсу, виступаючи свого роду мисливцем. Якраз цей образ і став головною темою сюжету: фантазійні вершники-мисливці на рибах переслідують величезну істоту, яка уособлює наші цілі. Ця істота не агресивна, вона не нападає, а вислизає, і такі перегони тривають все життя. Ключовий посил, який я закладав у цей мурал - надія і прагнення", - прокоментував Олександр Гребенюк.

Робота над муралом тривала тиждень. Під час нанесення малюнку АЗК працювала у звичному режимі, тож всі клієнти мали змогу спостерігати за поетапним створенням нового стріт-арт об'єкту, який знаходиться на стіні на виїзді з автозаправного комплексу.

"Плануючи проект "ОККО АРТ" ми ставили на меті зробити світ навколо нас кращим та додати позитивних емоцій в повсякденне життя українців. Цей проект є продовженням місії нашої компанії: "заправляти позитивом по дорозі життя". Окрім етичної мети, "ОККО" також долучається до популяризації сучасного вуличного мистецтва в Україні, запрошуючи талановитих художників до проекту "ОККО АРТ", - зазначив Олександр Гегедыш, віце-президент "Концерну Галнафтогаз" (мережа АЗК "ОККО").

Найближчим часом планується реалізація ще одного стріт малюнку у Львові з західноукраїнською групою художників. У 2016-му році компанія розширить проект та залучить до нього перспективних українських муралістів зі всієї Україні. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах