На Львівщині блискавка вдарила в одну з найстаріших церков спадщини ЮНЕСКО

Фото взято з сайту http://kp.ua/

Фото взято з сайту http://kp.ua/

Події
28 вересня 2015 13:23

Дерев'яна церква Святого Духа УГКЦ, що в селі Потелич (Львівська область) відома далеко за межами країни. Храм, побудований без єдиного цвяха більше 500 років тому, є найдавнішим на Львівщині, і з 2013 року знаходиться в списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Проте днями цей пам'ятник архітектури ледь не згорів. Виною всьому - негода, яка вирувала в області. Під час грози блискавка вдарила в електрощитову церкви. Загорілася проводка. На щастя, на дим зреагувала система пожежогасіння. Вогонь швидко загасили, але храм залишився без електроенергії. А найстрашніше - від диму почорніла старовинний стінопис церкви.

- Храм тепер потребує реставрації, - розповіли "КП" в Україні" в місцевій сільраді. - Але головне, що сама будова вціліла.

А ось на місці церкви Покрови Святої Богородиці УПЦ Київського патріархату, що в селі Стриганка (Львівщина) залишилося лише згарище. Вогонь в дерев'яному храмі, побудованому в 1931 році, спалахнув у неділю, 27 вересня, після традиційної ранкової молитви. І хоч місцеві жителі відразу ж викликали пожежників, церква, яка належала до пам'яток архітектури місцевого значення, згоріла дотла. Вдалося врятувати лише дзвіницю і господарське будову. Поки що правоохоронці встановлюють всі причини пожежі.

Львів у новинах:

Стало відомо, коли проспект Свободи та вулиця Лисенка стануть проїзними

Заправки "ОККО" стануть арт-об’єктами

На яких вулицях Львова не буде світла на початку жовтня: перелік

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах