Коли Україна перейде на зимовий час у 2015 році

Фото взято з сайту positime.ru

Фото взято з сайту positime.ru

Події
29 вересня 2015 09:58

25 жовтня 2015 року на території України  скасують літній час з переведенням годинникової стрілки на одну годину назад, інформує прес-служба Мінекономрозвитку.

"На території України 25 жовтня 2015 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.05.1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України", – йдеться у повідомленні. Слід зауважити, що 25 жовтня 2015 року українці прийдуть на виборчі дільниці аби взяти участь у місцевих виборах.

Зимовий час є "астрономічним", літній час вводиться в багатьох країнах для економії електроенергії. Терміни дії літнього часу вводяться відповідно до рекомендацій Європейської економічної комісії ООН для гармонізації міжнародних інформаційних систем. Перехід на сезонний час здійснюється в 110 країнах. Літній час використовують близько 80 країн світу. Вперше годинникову стрілку перевели в 1908 р. у Великобританії.

У той же час, багато держав Азії живуть за єдиним часом. Так, наприклад, не переводять стрілки годинника Росія, Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизія. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять.

Деякі дослідники вважають, що перехід на сезонний час негативно відбивається на здоров'ї людей. Проте вчені ще повністю не довели, що біоритми людини при переході на інший час серйозно порушуються.

У той же час, британські дослідники встановили: близько 15% населення країн, де переводиться час, сприймають це переміщення стрілок досить важко. Вчені пояснюють це тим, що біологічний годинник людини не може швидко синхронізуватися з переведенням годинників. У деяких людей можуть виникнути не тільки проблеми зі здоров'ям, але і серйозні психічні розлади.

Львів у новинах:

"Шахтар" - ПСЖ на "Арені Львів": як буде курсувати міський транспорт

У Львові виникли чергові проблеми із трамваєм на Сихів 

У Львові відбулася міжнародна виставка котів (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах