ДНР заявила про закінчення війни: що відповіла Україна

фото : 112.ua

фото : 112.ua

Події
01 жовтня 2015 17:08

Представник самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін  на перемовинах у Мінську  заявив, що підписання договору про відведення техніки в Донбасі калібром менше 100 міліметрів означає припинення війни. Про це 30 вересня повідомляє РІА Новини.

"Состоялось заседание контактной группы и двух подгрупп. Подгруппа по безопасности получила вымученный документ. Вчера он был подписан представителями России, ОБСЕ, Украины. Полчаса назад подписал (глава ДНР) Александр Захарченко. После этого документ вступает в силу, и это может, по моему мнению, свидетельствовать об окончании войны", — сказав Пушилін на прес-конференції.
 


Що було в Мінську


Тристороння контактна група по Україні в Мінську підписала угоду про відведення гармат калібром менше 100 міліметрів від лінії зіткнення сторін збройного конфлікту напередодні.

Документ підписали другий президент України Леонід Кучма, представник від Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Мартін Сайдік і представник від Росії Азамат Кульмухаметов. Підписи також поставили Денис Пушилін  і Владислав Дейнего - представники "ДНР" і "ЛНР".

У середу угоду підписали лідери "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.


Що відповіла Україна


Спікер Адміністрації Президента Андрій Лисенко заявив, що війна не закінчена до тих пір, доки не похований останній солдат, пише 112.

Також він заявив, що відведення озброєнь є одним з найбільш важливих кроків у припиненні війни на Донбасі.

Спікер сказав, що відведення виконуватиметься під наглядом ОБСЄ. Лисенко вважає провокації, які відбулися за минулі дні, несистемними і переконує, що повторюватися вони не будуть.

У той же час, в Генштабі збройних сил сказали, що перед відведенням військ почнеться дводенний відлік. Якщо в цей час будуть зафіксовані обстріли, то відлік "обнулятиметься!".

Львів у новинах:

На Львівщині почався призов

Як виглядає новий позашляховик від львівського "Електрона" (Фото)

Як львівська поліція працює з пішоходами: кого штрафують, а кого попереджають

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах