Мер Львова розповів, як збирається перемогти сморід у місті

Фото взято з сайту tengrinews.kz

Фото взято з сайту tengrinews.kz

Події
16 жовтня 2015 16:36

Міський голова Львова озвучив план дій, як в місті позбудуться неприємного запаху від каналізаційних мереж. У мерії згрупували основні причини поширення смороду з каналізації та запланували відповідні дії.

"Сьогодні хочу розкрити одну тему – сморід з каналізаційних мереж. Проблема доволі серйозна і сьогодні коротко розповім про наші дії для ліквідації цього явища. Є чотири чинники, які викликають сморід.

Перше – це несанкціоновані скиди з підприємств. Державна санстанція та  екологічна інспекція фактично не працюють, мотивуючи, що держава заборонила їм проведення перевірок. Ми діємо адміністративними методами на рівні міської влади. "Ензим", до якого було найбільше нарікань, інвестував значні суми в очисні фільтри, але є і інші підприємства, які порушують норми. Фіксуємо випадки, коли підприємці, і львівські і з-поза меж Львова, вивозять цистернами нечистоти з підприємств і нелегально зливають їх в нашу каналізаційну мережу. Тут потрібна жорстка робота спільно з правоохоронними органами і я сподіваюсь на допомогу, в тому числі, нової поліції Львова.

Друге – це проблема гідрозатворів. У Львові є декілька тисяч дощоприймачів, на яких відсутні гідрозатвори. Відтак, при малому протоці води, особливо вночі, та низькому атмосферному тиску, гази безперешкодно піднімаються з каналізації назовні. Тут план дій наступний – поступове встановлення на всіх дощоприймачах системи гідрозатворів. Це реально зробити за рік-два.

Третє – це відкриті потічки, які використовуються як каналізації. У Львові понад 3 тисячі будинків досі не каналізовані. Програма "Львів-2020" передбачає каналізування всіх районів міста, як одне з пріоритетних завдань.

І четверте – це застарілі очисні споруди на виході з каналізаційної системи, які є на сьогодні головним джерелом неприємного запаху в північному районі міста. Ми запланували будівництво станції збродження осаду за шведською концепцією та реконструкцію збудованих ще у 1963 році очисних споруд. Працюємо тут спільно з європейськими фінансовими інституціями, які запропонували місту серйозну грантову підтримку. Підписана попередня угода з Європейським банком реконструкції та розвитку. Це дозволить повністю вирішити цю проблему. Окрім того така станція дасть можливість виробляти додаткову власну тепло - та електроенергію.

Міська влада не уникає проблеми неприємного запаху. Вона є, вона не нова і її треба вирішити. Але місто довело, що ми в стані вирішувати великі інфраструктурні проблеми. Так було з водою, так було з теплом, освітленням міста, так зараз відбувається з дорогами і так буде надалі. Вирішимо і проблему каналізації", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Львів у новинах:

Капуста, баклажани, яйця: які продукти подорожчали у Львові та на скільки 

"Особистий кабінет" львів'янина почав надавати нові послуги: які саме 

Шоколадний млин, конкурс кондитерів, майстер-класи у Львові проходить Свято шоколаду 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах