Поляки надрукували скандальну мапу, де Львів зображений частиною Польщі

Новина - Події - Поляки надрукували скандальну мапу, де Львів зображений частиною Польщі

Новина - Події - Поляки надрукували скандальну мапу, де Львів зображений частиною Польщі

Події
19 жовтня 2015 13:20

В Польщі громадська кампанія під назвою "Пробіг незалежності" використовує карту  країни довоєнних часів, яка включає в себе частину нинішньої території України, Білорусі та Литви. Про це на своїй сторінці у Facebook написав громадський діяч Вітольд Юраш.

Найцікавішим є те, що плакат кампанії із зображенням довоєнної карти Польщі розмістив також і в будівлі МЗС країни.

Поляки надрукували скандальну мапу, де Львів зображений частиною Польщі фото

Карта кампанії включає території України, Білорусі та Литви

Водночас на сайті організатори громадської кампанії визнали, що свідомо розмістили саме таку карту Польщі.Окрім того, як пише Юраш, серед партнерів кампанії відоме польське видання Gazeta Wyborcza, а також банк PKO B.P, який веде бізнес в Україні.

"Повідомляємо, що це є авторським проектом і показує дві окремі карти Польщі, накладені одна на одну. Перша карта - це  карта кордону з 1918 року, після здобуття Польщею незалежності, а друга - це карта актуальна. Такий поділ передбачає підпис 1918 – 2015",  - заявили представники кампанії.

Варто зауважити, що в МЗС країни жодним чином ситуацію з картою поки не прокоментували.

В свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий запросив Генерального консула Польщі на розмову щодо рекламного плакату акції, на якому Львів приєднали до Польщі. Про це він заявив сьогодні, 19 жовтня, на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Запросив Генерального консула Республіки Польща у Львові для з’ясування офіційної позиції Варшави щодо цього неподобства. На жаль, серед партнерів акції, яка приєднала на своїх рекламних матеріалах Львів та Вільнюс до Польщі, і мерія Варшави, і банк PKO B.P., який працює в Україні, і глибоко шанована мною Gazeta Wyborcza. Як би відреагували поляки, якби німці бігали свої марафони з картами ІІІ Рейху включно з Вроцлавом та Щеціном? Чи може нам в підручниках з географії включати лемківські землі до Сяну? Організатори марафону у Варшаві вчинили або немудро, або з чіткою провокативною метою. Дружба дружбою, але таке пропускати категорично не можна. Дуже сподіваюсь, що на рівні МЗС буде хоч якась реакція", – заявив міський голова.

Львів у новинах:

Чемпіонат бодібілдінгу, фітнесу та бікіні у Львові: як це було (фото) 

Середу у Львові загудуть сирени: що треба робити

Бессарабська культура у Львові: смаколики, виставка, концерти (фоторепортаж) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах