Нові мери Львівщини: хто перемагає

Новина - Події - Нові мери Львівщини: хто перемагає

Новина - Події - Нові мери Львівщини: хто перемагає

Події
26 жовтня 2015 14:57

На Львівщині триває підрахунок голосів виборців. Однак вже зараз у низці міст вимальовуються лідери народного волевиявлення.

ZAXID.NET звернувся до міських виборчих комісії у Львівській області із проханням надати проміжні результати підрахунку голосів.

УВАГА! Інформація доповнюється і може змінюватись.

Читайте також: Вибори-2015 у Львові: хроніка подій, екзитполи

Станом на 13:30, 26 жовтня вдалося отримати інформацію із виборчих комісій таких міст:

Львів. Міська територіальна виборча комісія ще не починала підрахунок голосів на виборах мера Львова. То ж підставою для визначення лідера перегонів можуть стати хіба дані екзит-полів, які учора провела соціологічна агенція "Фама" та Студія Савіка Шустера. Так, за даними "Фами", більшість львів’ян підтримала чинного мера міста Андрія Садового – за нього проголосували 48,8% тих, хто взяв участь в опитуванні. За кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського – 13,2%, за висуванця "Громадянської позиції" Володимира Гірняка – 9,7%. Дані екзит-полу Студії Савіка Шустера практично збігаються із опитуванням "Фами".

Нагадаємо: Екзит-пол Шустера по Львову: стало відомо скільки набрали кандидати на посаду мера (відео)

Трускавець. За попередньою інформацією перемогу у курортному місті здобув висуванець "Об’єднання "Самопоміч" 43-річний Андрій Кульчицький. За нього проголосувало 3574 виборців. На другому місці – самовисуванець Ігор Кісак (2511 голосів). Чинний мер Трускавця, самовисуванець Руслан Козир посів третє місце, отримавши 2075 голосів).

Яворів. Тут за даними лише з однієї дільниці також лідирує кандидат від "Самопомочі". За 28-річного Павла Бакунця поки що віддали свої голоси 463 мешканці Яворова. Друге місце у само висуванця Романа Станька (58 голосів), третє – у Євгена Хархаліса, якого висунула Українська партія честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю (56 голосів). Бакунець працює секретарем Яворівської міськради.

Самбір. Самбірчани, схоже, теж вирішили змінити чинного міського голову. На виборах мера Самбора лідирує висуванець партії "Воля", 49-річний Юрій Гамар. За результатами обробки 95%, за нього проголосували 41% виборців. За чинного мера міста Тараса Копиляка, який йшов самовисуванцем, проголосували 39% виборців. На третьому місці йде висуванець "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Ігор Несторак (7%). Гамар є викладачем фізкультури у Самбірському технікумі економіки та інформатики.

Броди. За попередніми підрахунками голосів на виборах міського голови Бродів найбільшу кількість голосів набрав чинний мер, самовисуванець Анатолій Белей, за якого проголосували приблизно 80% виборців. 52-річний Белей боровся за посаду мера із кандидатом від ВО "Свободи" Михайлом Чунгіним.

Стрий. За попередніми даними, на виборах міського голови Стрия на Львівщині переміг чинний мер, самовисуванець Роман Шрамов’ят, якого підтримали близько 50% виборців. За найближчого конкурента – підприємця і кандидата від БПП Зіновія Карпінського – свої голоси віддали близько 25% стриян. 66-річний Шрамов’ят уже вшосте стане мером Стрия.

Дрогобич. За попередніми даними новим мером Дрогобича стане представник "Народного контролю" 49-річний лікар-анестезіолог Тарас Кучма, якого підтримали близько 30% мешканців міста. Після підрахунку 80% бюлетенів, на другому місці опинився представник "Свободи" Олег Хрущ, на третьому – Роман Танчук з Радикальної партії.

Винники. Тут перемогу здобуває кандидат від Блоку Петра Порошенка – 48-річний Володимир Квурт. Як повідомили у виборчому штабі Квурта, де відбувається паралельний підрахунок голосів, за їхнього кандидата проголосували 35% виборців (1655 голосів), за його найближчого конкурента, Богдана Шустера, висуванця кандидата партії "Воля" - 34% (1614 голосів). Шустер уже визнав свою поразку і привітав Квурта з перемогою.

За чинного мера Винник Сергія Уварова проголосували близько 6% (500 виборців). Загалом у Винниках зареєстровано 11 475 виборців, участь у виборах взяли 6284 виборців, явка становила 55%.

Червоноград. В Червонограді станом на 13:30 оброблено приблизно 80% бюлетенів. За місце мера тут змагаються два кандидати – Андрій Залівський (5738 голосів) та Іван Федусь (5213). При цьому місцеві медіа вважають, що переможцем стане Залівський, який за їх інформацією набрав близько 22% голосів. Натомість результат Івана Федуся – 19%.

Андрій Залівський, самовисуванець, приватний підприємець. З 2011 року був заступником  міського голови Червонограда Ігоря Чудійовича, але у 2014 році подав у відставку, є помічником на громадських засадах народного депутата Ігоря Васюника, який балотувався на міського голову Львова.

Самовисуванцем також є Іван Федусь, який ще може стати переможцем на виборах міського голови Червонограду. Він є власником та директором місцевої телекомунікаційної компанії "Інформаційні технології".

Сокаль. За даними підрахунку майже 90% бюлетенів, переможцем стане 34-річний Вадим Кондратюк, який сред 14 кандидатів набрав найбільше – близько 10%. Кондратюк є заступником міського голови Сокаля і членом партії" Конгрес Українських Націоналістів". Друге місце у Андрія Мандрика ("Батьківщина"), а третє – у Василя Бойка (НРУ).

Золочів На виборах міського голови Золочева перемагає чинний мер, самовисуванець Ігор Гриньків. Друге місце отримав кандидат від ВО "Свобода" Дмитро Колодка. На третьому місці – ще один само висуванець – Геннадій Гриньків.

Як повідомили ZAXID.NET у міській виборчій комісії Золочева, поки що невідома точна цифра голосів, які отримали кандидати. Однак розрив між переможцем і рештою кандидатів становить близько 80%. Загалом участь у виборах в Золочеві взяли участь 8799 виборців із 17700.

Інформація доповнюється...

Ще про вибори 2015 у Львові

Опрацьовано 54% протоколів: які партії проходять до Львівської облради

У Львові голову комісії забрала швидка, підрахунок голосів зупинили

Як голосував мер Львова (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах