Генштаб: боєць, який кинув гранату в будинок Садового, – дезертир

Фото взято з сайту ua.112.ua

Фото взято з сайту ua.112.ua

Події
30 жовтня 2015 16:22

Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив інформацію, що 29-річний боєць батальйону "Айдар" Олександр Гживінскій, який 29 жовтня кинув гранату в будинок мера Львова Андрія Садового, дезертирував. Про це повідомив начальник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов, пише агентство InfoResist.

"10 вересня було призначено розслідування за фактом самовільного залишення військової частини цим військовослужбовцем. Воно ще триває", – повідомив Селезньов.

Більше ніяких подробиць в Генштабі повідомити не змогли.

У свою чергу замполіт батальйону "Айдар" повідомив, що цим питанням почала займатись військова служба правопорядку.

Нагадаємо, 29-річний Олександр Гживінський у четвер, 29 жовтня, приблизно о 22:45 кинув гранату РГД-5 у будинок мера Львова Андрія Садового. Злочинця під час спроби втечі одразу ж затримали. В момент вибуху в будинку перебувала вся сім'я Садового - дружина, п'ятеро дітей та мама дружини. Під час вибуху ніхто з родини мера Львова не постраждав.

30 жовтня народний депутат України Семен Семенченко написав у Facebook, що, за інформацією Міністерства оборони, Олександр Гживінський дійсно був бійцем "Айдару", але з серпня 2015 перебуває у розшуку? через дезертирство. 

Додамо, що будинок мера Львова обстрілюють уже втретє. У двох попередніх випадках нападників так і не затримали. Після минулорічного обстрілу із РПГ "Муха" біля будинку Андрія Садового на вул. Стрілецькій постійно чергували працівники державної служби охорони. 

Львів у новинах:

Мама про сина, який кинув гранату на подвір"я львівського мера: "Він зараз здатний на будь що" (відео)

Андрій Садовий прокоментував вибух гранати у себе на подвір'ї (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах