У Львові вирішили будувати біогазовий завод, щоб усунути сморід у місті

Фото взято з сайту facepla.net

Фото взято з сайту facepla.net

Події
05 листопада 2015 11:17

Щоб побороти неприємний запах, у Львові збудують нову станцію збродження осаду. На очисних спорудах наступного року почнуть зводити біогазовий завод, який має переробляти намул в електро- та теплову енергію. Це дасть змогу, до того ж, зекономити витрати "Львівводоканалу" на електроенергію.

У районі вулиці Грінченка мешканці скаржаться на те, що щоранку відчувають сморід.

"Я їду на Галицьке перехрестя, щоранку, о 10-й, цей неприємний запах, то неможливо", – розповіла львів'янка Тетяна Йосипівна.

"В центрі заносить іноді сморід. А тут такий сморід у районі, нестерпний. Тут ще сьогодні не дуже, а от зранку трошки підсмерджувало", – поскаржилася Жанна Щурко, яка працює на базарі "Галицьке перехрестя".

У цьому районі смердить часто, причина в тому, що неподалік знаходяться очисні споруди. Їх збудували ще в 60-х, тож застаріла не лише радянська технологія очищення, а й саме місто виросло у кілька разів.

Шведський проект біогазового заводу мають побудувати на львівських очисних спорудах. Ціна проекту – 31 млн євро. Частину грантових коштів готовий виділити Євросоюз, решту – позичити Європейський банк реконструкції та розвитку.

"Відповідно цей проект вирішує кілька питань, екологічних. Цей мул накопичується в лагунах, які становлять екологічну небезпеку для рік і для навколишніх мешканців. Вартість проекту – 31 млн євро. Він складається з позики, і з гранту. Грантова частина – це 7-7,5 млн євро. Все решта – це позика", – розказав заступник директора ЛКП "Львівводоканал" Дмитро Ванькович.

"Мова йде про реконструкцію очисних споруд, які введені в експлуатацію 1963 року. Вони вже насправді вичерпали свій ресурс. І в рамках проекту цей намул, який ми отримуємо від стоків, його тисячі тонн, ми будемо переробляти в біогаз", – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Намул, який роками накопичувався на майданчиках очисних споруд, тепер перероблятимуть на електро- та теплову енергію. Це дасть змогу зекономити третину видатків "Львівводоканалу" на світло.

"Це не просто налили мулу, і воно само собі бродить. Це підготовлений осад, який пройшов певну обробку, певну фільтрацію, щоб отримати якомога більше газу", – пояснив заступник головного інженера "Львівводоканалу" Володимир Васильченко.

Джерело: zaxid.net.

Львів у новинах:

Сьогодні до Львова прибуває Плащаниця Пресвятої Богородиці: розклад Богослужінь 

Львів'янину на замітку: де можна відстежувати онлайн бюджетні кошти

Поліція Львова затримала п’яну жінку, яка везла двох дітлахів 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах