Заробітчан узаконять, а відпустку збільшать: чого чекати львів'янам від нового трудового кодексу

фото з сайту www.fathersclub.com.ua

фото з сайту www.fathersclub.com.ua

Події
06 листопада 2015 13:27

Депутати в першому читанні прийняли проект Трудового кодексу.

У четвер депутати проголосували за прийняття в першому читанні нового Трудового кодексу. Цей документ повинен замінити нинішній Кодекс законів про працю, який діє в Україні ще з 1971 року. Як кажуть експерти, прийняття цього документа необхідне для лібералізації візового режиму з ЄС, оскільки однією з умов, яку виставила нам Європа -  є адаптація трудового законодавства до Європейської соціальної хартії та інших міжнародно-правових актів.

Основні нововведення Трудового кодексу будуть полягати в наступному:

 мінімальна відпустка збільшується з теперішніх 24 до 28 днів;

оплату за понаднормову роботу в нічний час можуть збільшити з 20 до 30%;

в деяких сферах праці роботодавцю буде дозволено використовувати відеоспостереження за співробітниками; укладення трудового договору передбачено тільки в письмовій формі;

заборонено змінювати умови трудового договору без письмової згоди співробітника.

Правда, прийнятий документ тільки в першому читанні, тому будь-яка з цих норм у процесі подальшого обговорення може бути змінена. Та й чи приймуть його депутати - велике питання. Адже у нас вже був один проект змін у сфері законодавства, який нардепи "поховали" після першого читання.


ТИМ ЧАСОМ


Заробітчан узаконили

Також вчора був прийнятий закон про трудових мігрантів, який нарешті узаконив їх статус. Документ передбачає, що ця категорія населення при бажанні може платити в Україні пенсійний збір.

"Трудові мігранти та члени їх сімей можуть добровільно брати участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, відповідно до законів України, - йдеться в документі. - Пенсійне забезпечення трудових мігрантів здійснюється відповідно до законів, якими встановлюються умови пенсійного забезпечення, і міжнародних договорів у сфері пенсійного забезпечення , згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою ".

Що стосується податків, то платити їх потрібно "в порядку і розмірах, встановлених державою перебування, якщо інше не передбачено міжнародними договорами".

Але при цьому вони повинні будуть сплачувати податки за своє майно в Україні.

"Під час перебування за межами України трудовий мігрант зобов'язаний забезпечити повноту і своєчасність сплати податків і зборів за майно, розташоване на території України, що належить йому на правах власності або перебуває в оренді, зокрема шляхом призначення уповноваженої особи", - йдеться в документі.

На думку експертів, по суті, цей закон передбачає, що трудові мігранти будуть платити податки тільки з тих доходів, які отримують в Україні.

Джерело: kp.ua

Львів у новинах:

Які вулиці Львова перейменують в рамках декомунізації

На Львівській залізниці змінили графік руху 18 електричок

Львівський аеропорт досі не приймає літаки

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах