У Львові почали користуватися популярністю "чоловіки на годину"

Фото взято з сайту muzh-na-chas.umi.ru

Фото взято з сайту muzh-na-chas.umi.ru

Події
16 листопада 2015 17:44

Завдяки інтернету сьогодні працевлаштуватися можна швидко та без зайвих зусиль. Львівський портал проаналізував, яких фахівців шукають роботодавці на Львівщині, і які професії пропонують мешканці області на онлайн-сервісі приватних оголошень OLX.

Наразі на сайті оголошень у Львівській області представлено понад 3 500 вакансій та близько 1 000 резюме. У регіоні найпопулярнішими серед роботодавців сферами на сьогодні є: "Роздрібна торгівля/продажі" (623 вакансії), "Будівництво" (440 вакансій) та "Транспорт і логістика" (380 вакансій). Рідше розміщують вакансії у категоріях "Юриспруденція та бухгалтерія" (23 вакансії) та "Культура/мистецтво" (17 вакансій).

Водночас найбільше резюме публікують у розділах "Транспорт і логістика" (155 резюме) та "Будівництво" (127 резюме). Найчастіше користувачі шукають оголошення за запитами: продавець, перукар, дизайнер, водій, репетитор, бармен, бухгалтер. В області найбільшу платню пропонують спеціалістам з нерухомості та продажів (близько 15 000 грн з урахуванням відсотка від продажів).

Дані OLX ілюструють, що все більше львів’ян користуються послугами ресурсу для пошуку роботи, і ця тенденція відповідає загальноукраїнській.

Окрім стандартних оголошень, розміщують і більш цікаві варіанти. Зокрема: робота "чоловіком на годину". Ця послуга стає все більш популярною в Україні, і Львівська область не стала винятком. Якщо ви ділова жінка і вам потрібно полагодити сантехніку, відремонтувати розетку або винести важке сміття, а часу викликати майстрів немає…

Також є пропозиції професійного ревізора, допомоги з виконанням домашнього завдання з дитиною, справжнього фокусника з акторськими здібностями, професійних екскурсоводів та робота за кордоном.

Однак із приводу пошуку роботи у інтернеті та особливо останнього пункту (робота за кордоном – ред.) слід пам’ятати про свою безпеку:

  1. Уважно перевіряйте контактні дані в оголошенні через інтернет або попросіть більше інформації від потенційного роботодавця, якщо пропозиція викликає сумніви. Це дозволить уникнути неприємностей.
  2. Якщо ви шукаєте роботу за кордоном, то будьте особливо уважними. Фірма-посередник повинна мати ліцензію від Державної служби зайнятості України. Крім того, ніхто не має права вимагати з вас грошей за працевлаштування – це стосується лише додаткових витрат.
  3. Не публікуйте і не передавайте через інтернет свої особисті дані (номер паспорта, ідентифікаційний код, номери кредитних карток) – вони необхідні лише у тому випадку, коли ви особисто подаєте заяву щодо працевлаштування. 

Львів у новинах:

ТОП 6 речей, у яких Львів став першим в Україні

Львів'янину на замітку: з’явився український онлайн-кінотеатр з легальним кіно

Якою буде погода у Львові на цьому тижні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах