Хроніка кривавої різні у Львові на День студента: подробиці, фото

фото з сайту ru.publika.md

фото з сайту ru.publika.md

Події
18 листопада 2015 15:42

Сьогодні уночі, 18 листопада, у центрі Львова компанія молодих людей влаштувала різанину, у результаті якої один хлопець загинув, а троє опинились у лікарні.

Нагадаємо Вночі у Львові сталася кривава різанина: є жертви

Встановлено, що випадків було два, обидва на проспекті Свободи – центральній артерії міста. В обох випадках нападниками були ті самі люди - компанія із трьох молодих чоловіків та однієї дівчини.

Хроніка кривавої різні у Львові на День студента: подробиці, фото фото

Місце першого нападу на проспекті Свободи, 49

Перший випадок трапився близько 01:20 на проспекті Свободи, 49, що на розі із вулицею Городоцькою. 

Там компанія зустріла своїх перших жертв – 17-річного і 18-річного львів’ян, студентів Львівського фізичної культури. У результаті сутички хлопці опинились у лікарні. Що стало причиною випадку – наразі невідомо.

Поруч знаходяться магазин електроніки, відділення "Приватбанку" та готель "Опера". Їхні камери зовнішнього спостереження мали б зафіксувати сутичку. Однак працівники цих закладів відмовились надати ZAXID.NET записи камер.

Хроніка кривавої різні у Львові на День студента: подробиці, фото фото 1

Мапа-схема нічних нападів. Фото: Google Maps

Однак приводів для конфлікту було більш ніж достатньо – учора святкували День студента, окрім того, увечері відбувався футбольний матч збірних Словенії та України, який закінчився близько опівночі.

Другий випадок трапився всього лише за 500 метрів від першого через трохи більше, ніж годину біля статуї Діви Марії на проспекті Свободи.

Хроніка кривавої різні у Львові на День студента: подробиці, фото фото 2

Місце другого нападу на площі Марійській. Фото: ZAXID.NET

Цього разу жертвами стали також двоє юнаків – 18 і 19 років. Обоє – студенти НУ "Львівська політехніка". Сутичка також закінчилась різаниною унаслідок якої один зі студентів, 19-річний юнак помер.

Обидва напади зафіксували камери відеоспостереження - як ті, які належать поліції, так і установ та магазинів, які розташовані на проспекті Свободи.

Поки що незрозуміло, чому після першого нападу компанію молодих людей за гарячими слідами не затримали правоохоронці і ті змогли вчинити ще один злочин.

Читайте також Молодики, що влаштували криваву різанину у центрі, були під наркотиками – потерпілий (ВІДЕО)

Першими припущеннями користувачів соціальних мереж було те, що нападниками були не львів'яни - переселенці, які приїхали до Львова, тікаючи від війни і влаштували тут розбій.

Утім ці припущення розвіялися, коли поліція вранці затримала дівчину із компанії трьох хлопців, які котрі завдали ножових поранень перехожим. Дівчина усе розповіла слідству. Близько полудня оперативна група  затримала ще одного учасника компанії.

У Львові затримали дівчину, причетну до нічного вбивства в центрі

Як вдалось дізнатись, затриманий нападник є львів'янином і вже мав проблеми із законом, відбув ув'язнення, але за якою статтею поки невідомо. Також триває пошук решти членів компанії.

Поліція встановила особи учасників нічних різанин у центрі Львова

Жертви нападу цієї ночі в центрі Львова стверджують, що зловмисники поводили себе агресивно, самі спровокували сутичку і були у стані наркотичного сп’яніння. Свідки події не поспішали допомогти постраждалим, а швидка і поліція їхали на виклик 15 хвилин. Про це йдеться у сюжеті телеканалу новин "24".

Хлопець, який загинув вночі у Львові, Роман Подайко родом з Івано-Франківщини. Він студент 2-го курсу Інституту геодезії Національного університету "Львівська політехніка".

Львів у новинах

У Львові пів'ящика заповнених виборчих бюлетенів знайшли в смітті

У Львові мають намір збудувати нову тролейбусну лінію: де саме

Цукор вже 17: наскільки подорожчали після виборів продукти у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах