Будь в курсі: чому в Криму почали вимикати світло

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
22 листопада 2015 13:47

На кордоні Криму знову загострилася обстановка. Як відомо, в ніч з 19 на 20 листопада в Генічеському та Чаплинському районах були підірвані електроопори, після чого енергопостачання півострова зменшилася на третину.  А вже вчора близько півночі невідомі довершили почате, остаточно зваливши вже пошкоджену опору в Чаплинському районі. У результаті енергопостачання Криму було повністю припинено, а темряві опинилися майже 2000000 чоловік.

У неділю, 22 листопада, близько 6:35 за місцевим часом в Криму знову з'явилася електрика.

Як передає Крим.Реаліі, відновлено електропостачання в Сімферополі, а також в інших кримських містах.

 На загал, Крим повністю був знеструмлений близько шести з половиною годин.

У свою чергу Росія припинила відвантаження вугілля для України, який необхідний для роботи семи теплоелектростанцій.

У суботу, 21 листопада, на місці обвалення електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і прибулими правоохоронними органами стався конфлікт. Виникла невелика бійка.

Після переговорів силовики зняли оточення біля електроопор, а учасники блокади дали можливість співробітникам "Укренерго" провести заземлення.

Координатор акції по блокаді Криму Ленур Іслямов заявив Крим.Реаліі, що учасники акції мають намір блокувати ремонт ЛЕП.

До речі, керуючий акцією блокади - власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов ще в минулому році був громадянином Росії і навіть працював в окупаційному уряді Криму разом з  Сергієм Аксьоновим. Після відставки  він вивіз редакцію телеканалу в Київ, отримав український паспорт і ініціював акцію з товарної блокади Криму.

Зараз всі великі міста Криму підключені до електропостачання після повного обмеження поставок з території України. Про це журналістам повідомив "перший віце-прем'єр" республіки Михайло Шеремет, який очолює штаб з ліквідації НС, повідомляє ІТАР ТАСС.

"У нас практично всі міста підключені. У ті регіони, де у нас є труднощі з поставками електрики, будуть спрямовані потужні джерела енергоживлення", - сказав він.

За словами заступника "міністра палива та енергетики Криму" Євгена Дьоміна, запускаються мобільні газотурбінні установки і дизель-генератори.

Через припинення надходження електроенергії на півострові введений режим надзвичайної ситуації.

Раніше Шеремет повідомив, що через недостатню кількість власної генерації на півострові будуть вводитися графіки відключення населення від електрики і водопостачання.

Львів у новинах:

Через негоду траса Мукачево – Львів стала непроїзною 

Опубліковані фото юнаків, причетних до нічної різанини у центрі Львова 

Львів засипало снігом: добірка фото з соцмереж 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах