У Львові запрацює антитерористичний центр: деталі

фото з сайту nizhyn.city

фото з сайту nizhyn.city

Події
27 листопада 2015 12:22

27 листопада, у Львові відбулося відкриття оновленого приміщення антитерористичного центру. Він є найбільш потужним та найукомплектованішим в Україні.

Про це повідомляє  ІА ZIK.

Під час відкриття начальник управління Служби безпеки України у Львівській області Віктор Андрейчук нагадав, що ще у 1998 році указом президента був створений антитерористичний центр, відповідно, у львівському управлінні була створена антитерористична координаційна група. Гроші на відновлення центру виділила обласна влада (1 млн 100 тис. грн) і міська влада (1 млн грн).

"Основним завданнями центру є допомога у запобіганні будь-яким антитерористичним проявам, які можливі на території області", – зазначив Віктор Андрейчук.

Він додав, що крім командно-штабних навчань у центрі, силовики також проводять ряд експериментів, зокрема, щодо того, як населення реагує на підозрілі предмети.

"Ми провели такі експерименти майже на всіх потужних об’єктах на території нашої області, де можливі небезпечні терористичні акти. На основі результатів були створені паспорти по кожному об’єкту, де можливе проведення терористичних і диверсійних дій. Завдяки цьому в центрі координаційна група може планувати ту чи іншу операцію по кожному з об’єктів і приймати рішення, щоб захистити населення", – розповів Віктор Андрейчук.

Начальник управління СБУ підкреслив, що це дасть можливість максимально швидко зреагувати на небезпечну ситуацію.

Також завдяки програмі "Безпечне місто" співробітники центру можуть у режимі он-лайн слідкувати за ситуацією у Львові, зокрема, в аеропорту, на залізничному вокзалі, стадіоні "Арена Львів".

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що зараз дуже непростий і непевний час. Не завершуються напади на нашу державу. На його думку, бойовики на Донбасі не лише стріляють на Сході, а й виношують плани дестабілізації на Заході, зокрема, Львівщині. Також і в інших країнах, таких як Франція, терористична загроза є актуальною.

"Антитерористичний центр у першу чергу створений для мешканців Львівщини, бо чим краще працюватиме система тут, чим оперативніше працюватиме СБУ, тим спокійніше почуватимуться мешканці області і ті люди, які приїхали в гості", – сказав Олег Синютка.

Він наголосив, що велика кількість співробітників завдяки технічним засобам постійно працюють, щоб вберегти життя кожної людини в області: "Дуже важливо, щоб мешканці Львівщини довіряли спецслужбам, правоохоронним органам, бо той обсяг роботи, який вони проводять, дозволяє з впевненістю дивитися у майбутнє".

Львів у новинах:

Львівська поліція оштрафувала депутата міської ради, що кинув авто і побіг за шоколадкою 

Як телефонні шахраї "розводять" довірливих львів'ян на гроші 

У Львівській області на кордоні скупчилися сотні автівок 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах