Викладач "Львівської політехніки" обікрав відвідувачку "Епіцентру"

Фото взято з сайту xage.ru

Фото взято з сайту xage.ru

Події
30 листопада 2015 15:30

51-річного професора Національного університету "Львівська політехніка" суд оштрафував на 850 грн за крадіжку трьох упаковок декоративного каміння у відвідувачки будівельного гіпермаркету "Епіцентр", що у передмісті Львова. Про це стало відомо з вироку Апеляційного суду Львівської області від 16 листопада. 

Ця історія почалася більше року тому. У липні 2014 року професор "Львівської політехніки" помітив на парковці "Епіцентру" у Зимній Воді візок із трьома упаковками декоративного каміння, який стояв неподалік його автомобіля. Приблизно через годину він вийшов із "Епіцентру", але візок досі був на місці, інформує zaxid.net.

Він завантажив упаковки з камінням у свій автомобіль та завіз додому.

Як йдеться у судовому вироку, каміння належало відвідувачці гіпермаркету, яка залишила його у візку біля свого автомобіля і пішля шукати свою подругу. Коли жінки повернулись, візок уже був порожнім. Охоронець, переглянувши запис з камери спостереження, повідомив, що його забрав невідомий чоловік, та порекомендував звернутися в Пустомитівський райвідділ міліції.

Правоохоронці розкрили крадіжку за 13 днів. Злодієм виявився Сергій У. – 51-річний доктор фізико-математичних наук, професор кафедри напівпровідникової електроніки НУ "Львівська політехніка".

У суді та працівникам міліції професор розповів, що він, мовляв, боявся, аби залишене у візку декоративне камння хтось не вкрав, тому і забрав його додому та доручив синові розклеїти оголошення, щоб знайти власника. Пояснив, що не віддав охороні знайдене майно, оскільки ставив під сумнів можливість його схоронності, а до правоохоронців не звернувся, бо не довіряв їм.

Прикметно, що Пустомитівський районний суд повірив професорові та виправдав його, визнавши невинним. Але прокуратура оскаржила цей вирок. Апеляційний суд Львівської області переглянув вирок та визнав викладача винним у крадіжці. Попри те, що він повернув потерпілій три упаковки декоративного каміння вартістю 303 грн, його зобов’язали сплатити 850 грн штрафу. Це рішення уже набрало чинності.

Львів у новинах: 

Проект оформлення громадського транспорту Львова переробили згідно побажань (фоторепортаж)

У Львові відкривається цікава для малечі Хатинка св. Миколая: деталі (фото)

Названі імена підозрюваних у різанині в центрі Львова (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах