В львівській резиденції президента відкриють "Криївку"?

фото з сайту "Справжня варта"

фото з сайту "Справжня варта"

Події
02 грудня 2015 15:14

Власники відомого ресторану викупили президентську резиденцію за 20 мільйонів гривень і почали в ній ремонт.

Тепер у двоповерховому будинку зі світлим фасадом, який знаходиться майже в центрі Львова, в парковій зоні на вул. Глінки, нові власники. Лише з шостої спроби Львівської облради вдалося продати президентську резиденцію на аукціоні. Торги відбулися напередодні виборів 20 жовтня, але про продаж львівського "Межигір'я" чомусь стало відомо лише зараз.

За 20,250 мільйонів гривень будівлю площею понад 480 кв. метрів, з невеликими господарськими  приміщеннями, огорожею, воротами і земельною ділянкою 0,16 га придбало ТОВ "Рітейл менеджмент системс". Компанія має пряме відношення до відомої в Україні мережі ресторанів "! Fest" (ресторани "Криївка", "Лівий берег", "Мазох-кафе" і т.д.). Директор "Рітейл менеджмент системс" Людмила Остапчук працює керівником відділу постачання "Холдингу емоцій"! Fest ".

Нові власники вже повністю оплатили покупку і почали ремонт в будівлі резиденції.

- Резиденцію продали без меблів, і коли столи і шафи забирали, ми побачили подекуди на стінах грибок і цвіль, - розповів "КП" в Україні "начальник управління майна спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра. - Зізнаюся, з продажем резиденції нам як гора з плечей впала. Адже вона пустувала останні років шість, а на утримання в рік "йшло" близько 150000 гривень. Навіть боюся уявити, які рахунки за комуналку нам довелося б сплачувати прийдешньої зими. А меблі з резиденції в облраді знадобляться. Частина столів і крісел поки що зберігаються на складі, а частину вже розставили у сесійній залі.

В львівській резиденції президента відкриють "Криївку"? фотоМеблями з резиденції обставлять Львівську облраду.Фото:lvivexpres.com

Спочатку депутати облради планували продати будинок на вул. Глінки за 28,932 мільйона гривень. Але оскільки покупця все не було, ціну поступово знизили до 20, 250 млн. Гроші, виручені від продажу резиденції, поповнили обласний бюджет. Частину суми чиновники облради обіцяли використовувати на енергозбереження в бюджетній сфері області, решта - на фінансування різних проектів, наприклад, на реконструкцію Львівського перинатального центру.

А от що ж буде в будівлі екс-резиденції - поки невідомо.

- Ця будівля більше іміджевого характеру, - розповів Микола Бандра.- Навряд чи резиденцію використовуватимуть як житловий будинок, або як ресторан. Але цілком можливо - під офіс.

А в холдингу "! Fest" уточнили - тематичний ресторан в резиденції відкривати все-таки не будуть.

- Одна з компаній, яка має відношення до нашого холдингу, придбала будівлю на вул. Глінки, - розповіла "КП" в Україні "піар-менеджер холдингу"! Fest "Христина Василько. - Купили резиденцію за ринковою ціною. Це гарна інвестиція для подальшої комерційної діяльності. Що ж буде в будівлі на вул. Глінки - поки не вирішили, але не ресторан.

Нагадаємо,будівлю на Глінки збудували ще в 1939 році, як приватну віллу для Адольфа Фінкельштейна, який в архівних документах іменується радником міста Львова. Архітектор Артур Штайл створив пам'ятник архітектури місцевого значення в модному в ті роки стилі конструктивізму. Після війни в будинку жив письменник, громадський діяч Петро Козланюк. У 70-х роках там був відомчий готель облвиконкому. А напередодні саміту президентів східної та центральної Європи в 1999 році будівлю відреставрували. У будинку на вулиці Глінки, 12 раніше зупинялися учасники всіляких делегацій та дипломати. Але хоч офіційно садиба вважається резиденцією Президента, з гарантів тут жив тільки Віктор Ющенко.

Джерело: kp.ua

Львів у новинах:

Кому продали президентську резиденцію у Львові 

З'явилася карта законних та скандальних забудов Львова 

Одну з вулиць Львова оточили сапери: можливий вибух 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах