Американці прооперують в львівській дитячій лікарні 40 дітей

фото з сайту  askalex.ru

фото з сайту askalex.ru

Події
03 грудня 2015 17:08

Протягом наступного тижня, з 6 до 13 грудня, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "ОХМАТДИТ" працюватимуть фахівці Міжнародної виїзної клініки системи Shriners Hospitals for Children. Про це повідомили в прес-службі "ОХМАТДИТу".

Команда американських медиків огляне та прооперує українських дітей з різних регіонів України, що мають тяжкі опіки, ортопедичні захворювання та інші травми. Також лікарі обміняються досвідом з львівськими колегами.

Медики нададуть допомогу сім’ям, які вже є пацієнтами системи Shriners. У понеділок, 7 грудня, вони проведуть огляд дітей за списками, що були складені заздалегідь. А вже з вівторка планують почати проводити операції. "За тиждень лікарі Shriners Hospitals for Children планують прооперувати в "ОХМАТДИТі" до 40 дітей.

"Працювати пліч-о-пліч з американськими колегами є колосальним досвідом для нашої лікарні. Це величезне досягнення і для нас, і для наших пацієнтів. Адже вони отримають висококваліфіковану допомогу світового рівня", – розповів в.о. головного лікаря "ОХМАТДИТу" Вальдемар Надіжко.

Для участі у цьому проекті лікарню "ОХМАТДИТ" обрали з-поміж багатьох медичних закладів. Відбір проводили на рівні Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації. Водночас, як зазначає Вальдемар Надіжко, значним було зацікавлення "ОХМАТДИТом" і з боку американських лікарів Shriners Hospitals for Children. За його словами, буде організована пряма трансляція цих операцій. Слідкувати за ними в онлайн-режимі та обговорювати хід операцій зможуть лікарі не лише "ОХМАТДИТу", а й інші клініки та навчальні заклади України.

Львів у новинах:

У Львові відкрили безкоштовний "Арт-клуб" для дітей (графік роботи)

Де і як провести "Ніч у Львові" з дітьми: перелік заходів

В суботу у Львові відкриють резиденцію Святого Миколая: деталі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах