Україна відновила подачу електрики до Криму: думки львів'ян

фото з сайту  iz.com.ua

фото з сайту iz.com.ua

Події
08 грудня 2015 11:26

"Укренерго" подала електрику по лінії 220 кВ "Каховська-Титан" - однієї з чотирьох ЛЕП, які ведуть до Криму. Про це повідомив начальник управління з інформаційної політики "Укренерго" Зіновій Буць, пишуть "Українські новини".

"Ми були готові включити вчора ввечері, але кримська сторона не готова була прийняти. У них виникли неполадки на обладнанні. У 0:07 лінія була включена", - сказав він.

Буцьо додав, що вранці 8 грудня потужність переданої по лінії електроенергії становила 120 МВт.

Нагадаємо, в неділю, 6 грудня, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив після переговорів з Президентом Петром Порошенком, що учасники блокади дозволять експлуатацію ЛЕП "Каховська – Титан".

Однак, вранці 7 грудня ремонтників до ЛЕП не пустили представники "Правого сектору", які допомагають кримським татарам у блокаді.

Ввечері цього ж дня ремонтники "Укренерго" завкершили роботи з підключення лінії електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан" до енергосистеми України.

Додамо, що напередодні так званий голова уряду Криму Сергій Аксьонов заявив, що Крим вирішив відмовитися від постачання електроенергії з України.

Як ставляться до проблем енергопостачання Криму львів'яни з'ясовував VG Львів.

Вардкес Арзуманян, львівський ресторатор:

- В цілому я підтримую санкції у ставленні до Криму. Правда, вони мали б бути не від громадських активістів і організацій, а від уряду і від влади. І їх треба було б робити зважено і продумано.

Олег Мацех директор ЛКП "Лев":

- Для мене Крим, в першу чергу, це Україна. Я не можу аналізувати сьогодні, хто правий, хто винуватий в цій ситуації. Але однозначно Крим був "віджатий" і тут  шукати якесь правове поле діяльності нині марно. Те, що з ним зараз відбувається - наслідки того, що сталося. І, на мою думку, опинятися в такій ситуації Крим буде ще не раз. Бо коли хтось щось вкрав, його вважають злодієм, а до злодія відповідне ставлення. 

Роман Здреник, комерційний директор Львівського державного цирку:

- В мене двояке ставлення до санкцій. Я пропрацював  у свій час в Криму не один рік і мені дуже шкода пересічного мешканця Криму. Для тих, хто хотів нової влади - це "холодний душ". Ми працюємо з цирком Євпаторії, було багато гастролей, я знаю цирковий світ півострова, дуже багато знайомих татар, які зараз вже працюють у Львові.

Думаю, що такі проблеми повинна вирішувати влада. Говорити просто, що Крим наш і нічого не робити, це не діло. Адже в Криму є багато і українців, які хочуть жити в Україні. А їм теж доводиться проходити усі ці випробування.

Львів у новинах:

Вчора у Львові відбулася перестрілка (відео)

Які вулиці у Львові залишаться без світла найближчим часом

Vodafone запустив зв’язок 3G у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах