Львівська поліція затримала за кермом нетверезого дорожнього контролера

фото патрульної поліції Львова

фото патрульної поліції Львова

Події
08 грудня 2015 12:29

Львівські патрульні поліцейські забрали водійські права в активіста громадської організації "Дорожній контроль "Захід" Ярослава Поради, який був п’яний за кермом.

Як йдеться у повідомленні прес-служби патрульної поліції Львова, 7 листопада надвечір на перехресті вулиць Садова-Петлюри поліцейські звернули увагу на автомобіль марки "Cheri" із "шашками" таксі. Приводом до зупинки водія стали номерні знаки авто, які були пошкоджені і через це їх було погано видно.

"Патрульні зупинили водія, щоб зробити зауваження. Від нього було чути запах алкоголю, а під сидінням лежала порожня пляшка з-під коньяку", - йдеться у повідомленні поліції.

Перевірка водія "драгером" встановила – 0,73 проміле. Однак водій забажав здати ще й аналіз сечі. Тоді поліція доставила його до лікарні, де експертиза встановила – 1,20 проміле. Речник патрульної поліції Львова Катерина Рибій пояснила ZAXID.NET, що різниця у результатах тестів виникла через те, що тест на виявлення алкоголю у сечі є більш точним.

Сам Ярослав Порада  повідомив, що патрульні його не зупиняли, а підійшли, коли автомобіль був припаркований. Окрім того, він не довіряє тестам на алкоголь, результати яких відрізняються на 0.47 проміле. 

"Вони зробили зауваження за пошкоджені номерні знаки та попросили переставити автомобіль. Їм потрібно було відео, як я їду за кермом", – вважає активіст.

Порада підтвердив, що дійсно напередодні випив трохи спиртного, але з того часу минуло більше 15 годин, тому, стверджує, що уже був тверезий.

У водія вилучили посвідчення і склали постанову за керування автомобілем у нетверезому стані. Але Ярослав Порада зазначив, що готує документи для оскарження постанови в суді.

Львів у новинах:

Львівська поліція затримала п’яного священика за кермом

На мітингу львівські перевізники озвучили свої вимоги до влади (відео)

Вчора у Львові відбулася перестрілка (відео) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах