На одному з львівських перехресть встановили світлофор для велосипедистів

фото: facebook.com/Львів

фото: facebook.com/Львів

Події
09 грудня 2015 09:44

У Львові на перехресті вулиць Коновальця і Мельника встановили світлофор, який регулюватиме рух велосипедистів. А вже невдовзі такий же світлофор встановлять на ще одній велодоріжці у місті.

Як розповів Tvoemisto.tv працівник ЛКП "Львівавтодор" Ігор Могила, встановити такий світлофор вирішили на Комісії з безпеки дорожнього руху. Причиною цього стало те, що по вул. Коновальця в напрямку вул. Мельника йде велодоріжка у вигляді контрсмуги (для автомобілів це є вулиця з одностороннім рухом, але велосипедисти їдуть назустріч основному потоку машин). Після того, як перехрестя зробили регульованим, виникла потреба встановити відповідний світлофор і для велосипедистів, щоб убезпечити усіх учасників дорожнього руху.

Встановили його у Львові вчора. А вже до кінця цього тижня ще один такий світлофор встановлять на перехресті просп. Чорновола – вул. Хімічна.

Хоч світлофор і називається для велосипедистів, але він працює узгоджено з транспортним світлофором, адже велосипедист є повноцінним учасником дорожнього руху.

Встановлення такого світлофору (закупівля необхідного обладнання і проведення робіт) обійшлося бюджету у 25 тис. гривень.

Львів у новинах:

У Львові змінюється маршрут трамваю №6

Київ vs Львів: як виглядають у містах вивіски однакових закладів

Які вулиці у Львові залишаться без світла найближчим часом

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах