До Львова привезли образ Богородиці: розклад богослужінь

фото з сайту dailylviv.com

фото з сайту dailylviv.com

Події
14 грудня 2015 13:15

Учора, 13 грудня, мироточивий образ встановили у церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці (вул. Антонича, 5). Святиня перебуватиме у храмі до 3 січня 2016 року.

Щодня о 9:00 та о 18:00 год. у храмі служитимуть акафіст до Пресвятої Богородиці. "Молитимемося також за мир і ворогів, щоб Господь розвіяв їхні думки і дарував милість мудрості та любов до Бога і ближнього", – говорить настоятель храму Благовіщення о. Степан Ольховський, запрошуючи львів’ян та гостей міста до вшанування святині.

Чудотворна ікона вже перебувала  на Львівщині цього року, і, на численні прохання мирян, віруючі знову отримають можливість помолитися та прикластися до святині.

Довідка. Дубенська ікона Пресвятої Богородиці належала до духовної колекції князів Острозьких. Перша згадка про неї датується 1565 роком, коли князь Костянтин запросив на ночівлю подорожніх. Серед них була незряча – жінка зайшла до кімнати, де була святиня, і, приклонившись, прозріла. Князь відвіз ікону в Дубенський чоловічий монастир, куди приклонитись до образу з’їжджались вірні не тільки з України, а й із Білорусі, Росії, Польщі та Молдови.

За легендою, до монастиря з’явилась Божа Матір і наказала вивезти ікону в Чернігівські землі. Там наприкінці ХІХ ст. лютувала епідемія морової виразки. Після того, як було звершено хресні ходи з Дубенською іконою, хвороба відступила, а багато людей отримали зцілення.

У 20-ті роки минулого століття, коли влада нищила монастирі і храми, Дубенська ікона потрапила до прихожанки монастиря, котра її зберігала до кінця 90-х років ХХ століття. Згодом  ікона перебувала у родині священика В’ячеслава Павленка.  2004 року замироточила. 2010-го священик передав образ на постійне зберігання у Свято-Катеринівський кафедральний собор Чернігова. 

За матеріалами: velychlviv.comday.kiev.ua.

Львів у новиннах:

Різдво наближається: у Львові триває святковий ярмарок, прикрашають вулиці (фоторепортаж) 

Вулицю Мечникова закривають на ремонт: рух трамваїв змінили 

Невідомий Львів: яка кав’ярня з’явилась у місті першою (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах