Передсмертну записку львівський прокурор надрукував на копії наказу про своє призначення

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
23 грудня 2015 19:59

У прокуратурі області впевнені, що питання про працевлаштування не було чинником самогубства Павла Химчука.

Читайте ще,На Львівщині молодий прокурор завдав собі 11 смертельних ножових поранень

Не пройшов за конкурсом на бажану посаду

У Львівській обласній прокуратурі вже почали службове розслідування у зв'язку із самогубством 36-річного прокурора Дрогобицької міжрайонної прокуратури Павла Химчука. Напередодні Дня Святого Миколая він завдав сам собі 11 ударів, в живіт і шию. Але перш, ніж зробити непоправне, залишив передсмертну записку, в якій сумбурно і емоційно написав, що не пройшов за конкурсом на бажану посаду і його довели до самогубства.

У конкурсному відборі до Дрогобицької прокуратури Павло Химчук посів у рейтингу 24-е місце. У той же час, в штатному розкладі цієї установи - 23 посади. Але Химчука не звільнили.

- Серед тих 23-х двоє - в декреті, - розповів на брифінгу головний прокурор Львівщини Роман Федик.- Тобто відкриваються дві вакантні посади, які отримали співробітники, що стояли нижче за рейтингом. Тому Павло Химчук був призначений на посаду прокурора. Більше того, був підписаний наказ про його призначення з 16 грудня. На наступний день він приїхав в прокуратуру області, отримав цей документ, розписався і поїхав працювати.

До речі, передсмертну записку Химчук надрукував на звороті копії наказу про його призначення.

Прокурор області впевнений, що питання про працевлаштування не могло стати причиною самогубства Химчука. Також Роман Федик стверджує, що тиску на померлого з боку прокуратури не було, хоч саме це зазначено в передсмертній записці Павла.

Передсмертну записку львівський прокурор надрукував на копії наказу про своє призначення фотоЧоловік залишив передсмертну записку, адресовану президенту Петру Порошенку та генпрокурору Віктора Шокіну, а також СБУ, в якій написав, що його довели до самогубства. 

Брав все близько до серця

Самогубство прокурора Дрогобицької міжрайонної прокуратури приголомшило весь невеликий райцентр Львівщини. Тут, у Дрогобичі, в звичайній п'ятиповерхівці разом з дружиною і маленьким сином, жив загиблий. Саме дружині Химчук дзвонив востаннє, сказав їй, що збирається покінчити з життям. Жінка була в місті, але після дзвінка відразу ж рвонула додому, де і знайшла закривавленого чоловіка. Павло Химчук помер у реанімації від крововтрати.

Рідні, друзі, колеги загиблого досі не можуть повірити в те, що трапилося.

- У Павла недавно батько помер, це його серйозно підкосило, - розповіла "КП" в Україні "родичка Химчук Марія. - Знаю, що він хворів, були психологічні проблеми. Але про таке люди намагаються не розповідати, самі розумієте. Однак те , що з ним останнім часом коїлося недобре - було помітно. Без батька залишився маленький синочок.

А колеги загиблого стверджують, що той перебував у стресовому стані.

- Був вразливий, брав все близько до серця, - розповіли "КП" в Україні "у Дрогобицькій прокуратурі. - Зірок з неба не хапав, 11 років пропрацював в органах прокуратури. Останнім часом чомусь хвилювався. Він ще і дуже закритою людиною був , все тримав у собі.

Співробітники прокуратури згадують про Павла Химчука як про чесного і порядного співробітника. Дотепер табличка з його ім'ям красується на дверях вже порожнього кабінету.

ОФІЦІЙНО

З місця події вилучили два закривавлені ножі.

- Правоохоронці почали досудове розслідування за ч.1 статті 120 Кримінального Кодексу України ("Доведення до самогубства"), - повідомили в прокуратурі Львівської області. - Зараз з метою всебічного, повного та об'єктивного розслідування вказане кримінальне провадження передано в слідчий відділ прокуратури Львівської області.

Слідство розглядає кілька версій смерті співробітника Дрогобицької міжрайонної прокуратури Павла Химчука, серед них - доведення до самогубства, проблеми зі здоров'ям і вбивство. Правоохоронці проводять експертизи, допитують близьких і колег померлого, вивчають медичні документи. З місця події вилучили два закривавлені ножі.

КОМПЕТЕНТНО

- У стані афекту людина може завдати собі стільки каліцтв, спочатку практично не відчуваючи болю, - розповіла "КП" в Україні "львівський психолог Олеся Галай. - Прочитавши думки родичів і колег Химчука, можу стверджувати, що недобре з ним творилося вже давно. Перепади настрою, замкнутість, проблеми в сім'ї і зі здоров'ям, стреси на роботі - все це небезпечні "дзвіночки", на які рідним слід було б звернути увагу. Трагедії можна було б уникнути. Тому ще раз нагадую - не відмахуйтеся від проблем своїх близьких, спілкуйтеся, підтримуйте один одного. Адже щодня ми отримуємо таку дозу стресу від життя, що іноді впоратися самому ой як складно.

Джерело: kp.ua

Львів у новинах:

Мер Львова прокоментував вчорашні пожежі у трамваях

В закинутому садку у Львові згорів чоловік

Погіршення погоди: у Львові прогнозують штормовий вітер

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах