ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році

Новина - Події - ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році

Новина - Події - ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році

Події
28 грудня 2015 10:52

В мійськраді Львова склали добірку важливих поій, що трапилися торік у місті. 


Відкриття пам’ятника Митрополиту Шептицькому


29 липня, до 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, урочисто освятили пам’ятник на Святоюрській площі. Він запроектований на гранітному стилобаті і орієнтований на південний схід. Статуя пам'ятника (бронзове литво) – висотою 3,6 м, загальна висота композиції з базисною частиною в камені – до 5,8 м.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото


Чемпіонат світу з шахів


Львів’янка Марія Музичук у квітні виборола перемогу та звання чемпіонки світу з шахів серед жінок, завдяки чому Львів отримав можливість приймати фінал жіночого шахового чемпіонату світу у 2016 році.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 1


Львів – місто літератури ЮНЕСКО


У грудні Львів офіційно став "Містом літератури ЮНЕСКО" і зовсім скоро стане поруч з Барселоною, Рейк'явіком, Прагою та низкою інших міст літератури у мережі креативних міст світу. Програма передбачає тісну співпрацю на рівні державних, приватних, громадських ініціатив, а також міжнародну співпрацю.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 2


Найбільша літературна подія року


Традиційний щорічний Форум видавців у Львові відбувся вже в двадцять друге. В рамках Форуму проводили Львівський міжнародний літературний фестиваль, вручення премії "Найкраща книга Форуму-2015", Львівський бібліотечний форум, благодійну акцію "Третій вік: задоволення від читання", ніч поезії і музики нон-стоп, гала-концерт конкурсу "Молода республіка поетів" та вперше відбувся тиждень сучасної драматургії. На підтримку Форуму видавців з міського бюджету Львова було виділено 120 тис. грн.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 3


Нерукотворний образ Ісуса Христа


З 30 січня до 15 лютого у Львові в Архикатедральному Соборі Святого Юра була виставлена до почитання унікальна реліквія – оригінал Нерукотворного Образу Ісуса Христа. Реліквія перебуває в особистій захристії Папи Франциска і востаннє була вивезена з Ватикану сто років тому. Щоденно на площі Св. Юра тисячі мирян стояли у черзі, щоб помолитися до унікальної ікони.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 4


Форум е-урядування


У 2015 р. у Львові вперше відбувся Форум е-урядування 451°Е. Упродовж двох днів презентували практичні напрацювання у сфері електронного врядування. На гостей форуму чекало понад 50 презентацій, відомі спікери, інноваційні рішення, презентація перших кроків до впровадження ID-картки мешканця, нові послуги, які змінюють історію сучасної України, мотиваційні дискусії, знайомство зі стратегією розвитку електронного міста тощо. Участь взяло понад 350 людей.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 5


День інвестора


Мерія спільно з компанією Deloitte вперше організувала міжнародний інвестиційний ланч. День інвестора об’єднав представників іноземних компаній, які вже працюють тут або розглядають можливості інвестувати у Львів. Серед учасників – представники Deloitte, Hyundai Corporation Kyiv, Daewoo Corporation, Abris Capital Partners, Fujikura Automotive Europe SAU, Ericsson, European Union Delegation to Ukraine, Norwegian-Ukrainian Chamber of Commerce, American Chamber of Commerce, Business Park "Optima Plaza" та інші. Почесним гостем став Комісар ЄС Йоханнес Хан.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 6


Все більше людей у світі дізнаються про Львів


Вперше в Україні у Львові запровадили програму "Почесні Амбасадори" - 11 відомих у різних галузях людей представлятимуть Львів на світовій арені під час різноманітних ділових, наукових та туристичних конгресів, конференцій та зустрічей.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 7


Нові консульства в місті


У Львові відкрили ще 2 представництва іноземних країн – Південної Кореї та Ізраїлю. Відтак, у Львові сьогодні діє 20 консульських представництв.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 8


Кращі світові журналісти у Львові


Більше 600 журналістів, редакторів та аналітиків зібрались на "Арені Львів", щоб обговорити "Медіа в час бурхливих змін" – саме такою була тема ІІІ Медіафоруму. Протягом трьох днів обговорили роль ЗМІ у драматичних подіях в Україні, а також нові тенденції світових ЗМІ, нові технології та журналістські стандарти, сучасні підходи до стратегії розвитку ЗМІ. 54 спікери приїхали з 10 країн світу: США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Данії, Швеції, Польщі, Росії, Білорусі та України.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 9


Безпечне місто


Для охорони спокою мешканців та гостей міста на базі ЛКП "Муніципальна дружина" створено громадське формування "Муніципальна Варта". Чисельність громадського формування  - близько 200 осіб. Розпочато створення Центру безпеки міста, який передбачає облаштування на вулицях міста камер відеоспостереження. Усі вони будуть об’єднані в одну мережу разом з системою відеонагляду правоохоронних органів. Також для оперативного реагування  в цю систему буде інтегрована "гаряча лінія" міста. Сьогодні триває процес зі встановлення у центральній частині міста 50 камер відеонагляду. Ще 200 відеокамер планують встановити наступного року.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 10


Нова поліція


Львів став другим містом Україні, де почала працювати нова поліція. 23 серпня понад 400 поліцейських склали присягу та вийшли на свій перший патруль. Станом на кінець року їхня кількість у Львові – 644.

ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 11ТОП найважливіших подій Львова в 2015 році фото 12

Львів у новинах:

Транспорт, вулиці, люди: як змінився Львів у 2015-му

Як змінилася медицина Львова в 2015-му (фото)

У Львові евакуювали людей відразу на трьох вокзалах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах