Львівські шахтарі знову блокують трасу до Польщі

Фото: http://zaxid.net/

Фото: http://zaxid.net/

Події
13 сiчня 2016 17:48

13 січня шахтарі знову заблокували трасу державного значення Львів – Жовква – Рава-Руська поблизу села Сопошин, що у Жовківському районі. Гірники вимагають виплатити їм заборгованість заробітної плати за два місяці.

Львівські шахтарі знову блокують трасу до Польщі фото

Заблокована дорога веде до міжнарожного пункту пропуску з Польщею "Гребенне"

Цю ж трасу, яка веде до міжнародного пункту пропуску з Польщею, у трьох місяцях – поблизу села Смереків, смт Куликів та с. Воля Висоцька – гірники блокували і у вівторок, 12 січня. Тоді до них приїхали представники Львівської облдержадміністрації та пообіцяли, що всі борги шахтарям повернуть до 20 січня. Гірники розблокували дорогу, але пообіцяли повернутися, якщо до того часу їхні вимоги не будуть задоволені.

Львівські шахтарі знову блокують трасу до Польщі фото 1

Сьогодні ж шахтарі вийшли знову на трасу. Здебільшого це працівники шахти №10, що в селі Глухів Сокальського району. Вони ходять по пішохідному переході та не пропускають автомобілів.

Львівські шахтарі знову блокують трасу до Польщі фото 2

"До нас вчора приїхав заступник керівника Львівської ОДА (перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, - ред.), який приїжджав неодноразово на шахту, коли ми переставали працювати. Всі вони постійно обіцяють і хочуть, щоб ми чекали до кінця січня. Але як можна дочекатися кінця січня, коли раз на два місяці виплатили лише 22% місячної зарплати?", – обурюється один із працівників шахти №10 Руслан Слободян.

Львівські шахтарі знову блокують трасу до Польщі фото 3

Він каже, що ця акція буде безстроковою – шахтарі блокуватимуть дорогу кожного дня доти, доки їм не виплатять усієї суми заборгованості.

Львівські шахтарі знову блокують трасу до Польщі фото 4

За даними поліції, на ділянці дороги Львів-Рава-Руська у селі Сопошин близько шістдесяти людей безперервно ходять по пішохідному переходу та не пропускають автомобілів.

На місці працюють наряди дорожньо-патрульної служби, які не перешкоджають мирній акції, а організували об’їзд місця події та інформують водіїв про тимчасові обмеження.

Додамо, що наразі ДП "Львіввугілля" виплатило лише 20 млн грн заробітної плати із загальної суми боргу у 93 млн грн.

Нагадаємо, що  масові страйки шахтарів на Львівщині розпочалися 2 січня. Гірники вимагають виплатити їм зарплату за листопад та грудень. 11 та 12 січня вони перекривали цю ж дорогу, але в інших населених пунктах.

Джерело: zaxid.net.

Львів у новинах:

Які вулиці Львова стали непроїзними через ожеледицю

Навесні у львівському транспорті запровадять електронний квиток 

Реформа львівської податкової: 5 нововведень 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах