У Львові замислились над відновленням Тріумфальної арки

фото з сайту www.facebook.com

фото з сайту www.facebook.com

Події
17 сiчня 2016 14:45

У Львові хочуть збудувати Тріумфальну арку на кшталт тимчасової, що була споруджена у 1894 р. на честь приїзду до міста цісаря Франца Йосифа І. Таку ідею у дописі на Facebook-сторінці висловив ресторатор Вардкес Арзуманян.

фото: lvivcenter.org

ФОТО: LVIVCENTER.ORG

Ідея ресторатора на Facebook отримала активну підтримку львівських підприємців та чиновників. Нині у коментарях до допису активно обговорюють, чи варто проводити конкурс на проект арки, чи відбудувати її за проектом тимчасової арки 1894-го року.

Вардкес Арзуманян, працює в "Рестарон - авторські ресторани"

15 января

"Ось що я думаю.

А чи не повернути нам на місце
Тріумфальну арку? Час готуватися до повернення наших хлопців. 
Кожен по цеглині і арка готова (кожен, в сенсі львівський бізнес)."

Як розповів Tvoemisto.tv голова Громадської ради при Головному управлінні ДФС Віктор Горбач, нині для втілення ідеї збирають однодумців, а вже після 19-го січня планують робочу нараду з цього питання. Підтримати ідею відновлення Тріумфальної арки або висловити свої пропозиції/зауваження з цього приводу можна у коментарях до допису або ж безпосередньо ініціаторам (Vado ArzumanyanViktor Horbatch).

Довідка. Тимчасова арка була споруджена на честь приїзду до Львова найяснішого цісаря Франца Йосифа І. ЇЇ збудували на вул. Городоцькій (колишня Грудецка) перед початком Залізничної алеї за проектом архітектора Кароля Боубліка. Австро-угорський монарх Франц Йосиф відвідав Львів 11 вересня 1894 року з метою оглянути Загальну крайову виставку, що відбувалась в Стрийському парку 5 червня – 10 жовтня 1894 р. . Цей візит готувався з великою помпою. Магістрат виділив для організації візиту 20 тисяч злотих, хоча президент міста просив 26 тисяч.

У Львові  замислились над відновленням Тріумфальної арки фото

Тріумфальна арка для Франца Йосифа у Львові

В центрі арки розмістили бюст Франца Йосифа І, вище – герб міста Львова.  Саме біля цієї арки (на фото) бургомістр Львова пан Гноїнський вручив цісареві символічні ключі від міста та від "сердець мешканців".

У Львові  замислились над відновленням Тріумфальної арки фото 1

Місце де  знаходилась Тріумфальна арка для Франца Йосифа у Львові

Львів у новинах:

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах