Лікарі розповіли, за яких обставин львів’яни померли від грипу

Фото взято з сайту dumskaya.net

Фото взято з сайту dumskaya.net

Події
27 сiчня 2016 17:17

Померлі від ускладнень грипу у Львові мали важкі супутні патології та проводили самолікування. Про це в коментарі "Вголосу" розповіла заступник начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Наталія Літвінська.

Вона зазначила, що хворі померли не сьогодні, однак лікарі чекали на висновки патологоанатомів щодо визначення причини смерті та виду пневмонії.

"Учора ми отримали вірусологічне підтвердження того, що чоловіки померли від "свинячого грипу". Двоє з них мали важку супутню патологію. Один хворий, 1948 року народження, мав дуже важку серцеву недостатність, плюс – рак нирки. Окрім того, він тричі відмовлявся від госпіталізації. Інший, 1971 року народження, мав важку форму цукрового діабету і займався самолікуванням. Третій померлий, 1953 року народження, до лікарів узагалі не звертався. Його госпіталізувала у вкрай важкому стані бригада лікарів швидкої допомоги", – зазначила чиновниця.

Водночас Наталія Літвінська повідомила, що станом на сьогодні у стаціонарах Львова, які підпорядковуються управлінню охорони здоров’я Львівської міськради, перебувають 110 пацієнтів з пневмоніями, семеро з яких – у реанімації, двоє – на штучній вентиляції легенів. Серед дітей важких хворих немає. Зокрема, у Львівській міській дитячій клінічній лікарні перебувають 19 дітей з пневмоніями.

Заступник начальника управління також акцентувала на тому, що при пневмонії важливо вчасно звернутися до лікаря, оскільки ускладнення розвиваються доволі швидко.

"Ускладнення від грипу настають після третього дня. Тому важливо негайно госпіталізувати такого пацієнта, бо рентген може не показати запалення, легені також можуть не прослуховуватися, а пульсометрія (спосіб оцінки функціонального стану системи кровообігу та організму людини), що вимірює насичення крові газами, може підтвердити, що у хворого страждає дихальна функція", – пояснила Наталія Літвінська.

Усім померлим від "свинячого грипу" на Львівщині було понад 40 років.

Львів у новинах:

Завтра львів'яни зможуть поставити питання експертам щодо епідемії грипу

Де у Львові можна здати аналіз на свинячий грип

Цинк, пробіотики та часник: лікар розповів, як вберегтися від "простуди" та грипу

У Львові за 3 дні майже 5 тисяч людей підкосили грип і ГРЗ

Львів'янину на замітку: чи допоможуть звичайні противірусні ліки від свинячого грипу

Грип у Львові: симптоми, групи ризику, поради лікарів

На Львівщині вже є один випадок свинячого грипу

Стало відомо, скільки упаковок "Таміфлю" є у лікарнях Львова

Львів'янину на замітку: чи допоможуть звичайні противірусні ліки 

Серед львівських школярів зросла кількість хворих на грип

В школах на Львівщині оголосили карантин

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах