Львівське сміттєзвалище становить екологічну загрозу для сусідніх країн

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
27 сiчня 2016 17:47

Кислі гудрони, витік яких стався на Грибовицьокому сміттєзвалищі, незабаром опиняться в Європі, через що Львів опиниться у незручному становищі. Про це на прес-конференції повідомив керівник "Вектору європейського розвитку", член ініціативної групи створення Громадської ради при ЛМР Роман Салабай.

За його словами, небезпечні відходи, які поступаються лише радіоактивним речовинам, вже на шляху у Європу, проте про це чомусь мовчать.

"Нещодавно на Грибовицькому сміттєзвалищі відбувся витік кислих гудронів, тобто речовин, в яких міститься сірчана кислота, які є брудом від переробки нафтопродуктів.

Небезпека відходів цього класу оцінюється як "висока", вони займають місце одразу після радіоактивних речовин.

Проблема полягає в тому, що внаслідок витоку цих гудронів забруднюється як грунт, так і вода.

Внаслідок витоку на Грибовицькому сміттєзвалищі була забруднена річка Малахівка, яка є притокою Західного Бугу, що  впадає у Віслу, а та – в Балтійське море. Якщо Європа зараз проведе аналіз і дізнається, що стався такий витік, то це потягне серйозні наслідки з нашою євроінтеграцією. Місто замовчує це, щоби не визнали цю зону зоною екологічного лиха і щоби це не вплинуло на притік туристів та щоби міські чиновники не втратили свої прибутки", – переконаний він.

Також експерт пояснив причину смороду у місті.

"Сморід у місті стоїть через викиди інфільтратів з Грибовицього сміттєзвалища у міські каналізації. Ще в 2012 році були виділені кошти для побудови спеціальної станції з переробки інфільтратів, та куди поділися гроші – невідомо. Зараз інфільтрати продовжують викидати у міські каналізації, тому можна констатувати, що сморід нікуди не подінеться, а масштаби такої безвідповідальності потім жахнуть", – додав Роман Салабай.

Львів у новинах:

Львову загрожує екологічна катастрофа (відео)

У Львові відкриють пункти збору люмінесцентних ламп: локації

Львівська облрада вирішила де будуть кінцеві зупинки приміських маршруток

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах