Закордонний паспорт онлайн: коли сервіс запрацює у Львові

Фото взято з сайту zn.ua

Фото взято з сайту zn.ua

Події
05 лютого 2016 17:48

Відтепер українці можуть записатися в електронну чергу задля того щоб подати документи на виготовлення закордонного паспорта чи ID-картки. Поки що система працює в тестовому режимі й охоплює тільки один регіон Києва. Tvoemisto.tv дізналося, коли львів’яни зможуть записатись на електронну чергу, де це можна зробити та як працює сама система запису.

З 4 лютого 2016 року на сайт Державної міграційної служби України запустив сервіс онлайн-реєстрації щодо отримання закордонного паспорта громадянина України та пластикового внутрішнього паспорта. Сервіс працює тільки у тестовому режимі в одному з регіонів Києва, проте вже найближчим часом він стане доступним і у Львові.


Як працює електронна черга?


1.       Особа повинна зайти на сайт Державної міграційної служби України, на ньому є посилання на реєстрацію подачі документів.

2.       Перейшовши за посиланням особа обирає місто, територіальний відділ, де буде здійснюватись сама подача документів, а також обирає потрібну послугу. Поки що їх є дві: виготовлення закордонного паспорта та внутрішньої пластикової ID-картки.

3.       Наступний крок – особа обирає зручну для неї дату та часу

4.       Для того, щоб зареєструватись потрібно вказати тільки свої дані – прізвище, ім’я, по-батькові, а також номер мобільного телефону. Жодних інших даних система не вимагає

5.       Після цього особі надходить смс-повідомлення в якому буде номер черги та година прийому

6.       У вказану дату особа приходить у потрібний територіальний підрозділ, де будуть обладнані спеціальні екрани. На них з’являтиметься інформація з номером смс-коду, а також прізвище людини.

Як буде здійснюватись оплата?

На даний момент оплата адміністративних послуг здійснюється у звичному режимі – через банк, уже після подачі документів.

Проте, в Міграційній службі розповіли, що в майбутньому планують вводити оплату банківськими картками.


Коли електронна черга запрацює у Львові?


Після перевірки тестового режиму роботи системи її запустять по цілій Україні. Вже найближчими тижнями записатись на онлайн чергу зможуть й львів’яни.

Нагадаємо, що раніше Державна міграційна служба Українизапустила онлайн-сервіс перевірки стану оформлення закордонних паспортів.

З нового року українці можуть виготовити замість паспорта внутрішні ID-картки. На даний момент, дана послуга доступна тільки для тих, хто отримуватиме паспорт вперше.

Львів у новинах:

Львівська поліція викрила чоловіка, що погрожував застрелити Садового

У Львові майстер-ремонтник кидає клієнтів на гроші

У Львові поліцейського, що сів п'яним за кермо, звільнили з посади

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах