На вихідних у Львові горіли два будинки: врятовано десятки людей

Новина - Події - На вихідних у Львові горіли два будинки: врятовано десятки людей

Новина - Події - На вихідних у Львові горіли два будинки: врятовано десятки людей

Події
08 лютого 2016 09:38

У Львові по дорозі до автопарку загорілася маршрутка №16. Сам водій не помітив спалаху, тому його зупинили патрульні. Про це ZAXID.NET повідомила речниця Патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

"Маршрутка їхала порожня. Водій зійшов з маршруту і їхав у парк, бо, за його словами, виникли проблеми із колодками. За автобусом їхали патрульні, які помітили, що маршрутка горить. Вони її зупинили і почали гасити пожежу", – пояснила Катерина Рибій.

Затиснуті гальмівні колодки внаслідок тертя спалахнули, однак патрульним вдалося погасити вогонь. Пожежники, приїхавши на виклик, догасили маршрутку, яка продовжувала тліти.

Зазначимо, що маршрут №16 обслуговується комунальним "АТП №1".

Раніше у місті неодноразово виникали пожежі у громадському транспорті. Так, у жовтні на вул. Городоцькій внаслідок короткого замикання дотла згоріла маршрутка №7 (перевізник "Міра і К").

Два схожі інциденти були улітку та весною, коли під час руху спалахували тролейбуси.

JKvyUI_XmvEIrBKg-bulIA

Джерело фото: Варта-1. 

Також 7 лютого о 06:10 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Любінська, 104.

Як розповіли у ГУ ДСНС України у Львівській області, пожежа виникла на шостому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку, в квартирі. До місця пожежі прибуло 5 пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС України у Львівській області у складі 29 чоловік особового складу. 
З палаючої кімнати вогонь встиг розповсюдитись на іншу кімнату. Дим від пожежі потрапив на сходову клітину і почав проникати крізь отвори до квартир на верхніх поверхах, загрожуючи їх мешканцям.

Рятувальники негайно почали ліквідацію займання. Одночасно з цим, ланка рятувальників газодимозахисної служби організувала гасіння пожежі та евакуацію людей. Внаслідок пожежі отруїлись продуктами горіння 2 дитини. Врятовано: 6 осіб (з них 1 дитину), евакуйовано 14 осіб (з них 2 дитини). Пожежу локалізовано о 06:32 і повністю ліквідовано о 06:51 в складі 5 ланок газодимозахисної служби. Вогнем знищено речі домашнього вжитку у двох кімнатах квартири. До ліквідації займання залучалось 8 одиниць спецтехніки та 29 чоловік особового складу. Причина займання встановлюється.

А в ніч з 6 на 7 лютого на вулиці Саксаганського, під сходовою кліткою на першому поверсі шестиповерхового житлового будинку спалахнула пожежа. 

Під час ліквідації пожежі вогнеборці організували евакуацію мешканців будинку. Рятувальники врятували 22 особи (з них 7 дітей) та евакуювали 7 осіб (з них 1 дитину).

За словами вогнеборців, внаслідок пожежі вогнем знищено сміття на площі 10 кв.м., дерев’яні двері підвалу. Пошкоджено також вхідні двері і двері вестибюлю на першому поверсі.

На щастя, внаслідок пожежі загиблих та травмованих немає. Причини займання наразі  встановлюються.

На вихідних у Львові горіли два будинки: врятовано десятки людей фото

Львів у новинах

У Львові на площі Ринок будуть святкувати Китайський Новий рік

Нічні маршрути курсуватимуть Львовом на постійній основі: деталі

У Львові майстер-ремонтник кидає клієнтів на гроші

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах