Мер Львова назвав нові терміни запуску трамваю на Сихів

Новина - Події - Мер Львова назвав нові терміни запуску трамваю на Сихів

Новина - Події - Мер Львова назвав нові терміни запуску трамваю на Сихів

Події
08 лютого 2016 15:55

У Львові тривають роботи з будівництва трамвайної колії на Сихів. Так, на сьогодні ремонтники проводять заміну каналізаційного колектора відкритим способом на вул.Стуса. Також розпочались роботи з заміни аварійної ділянки каналізаційного колектора на вул.Угорській – пр.Червоної Калини, які проводитимуть закритим способом. Як зазначають у ЛКП "Львівавтодор", роботи з заміни колектора закритим способом надзвичайно складні, виконує їх субпідрядна організація "Київпідзембуд". На окремих ділянках колектор залягає на глибині до 12 м, заміні підлягає 800 м аварійної ділянки.

"Якщо раніше ми проводили роботи, то ми знали, що кінець весни – початок літа  - активна фаза робіт, а зараз роботи ми розпочинаємо швидше. Роботи на вул. Мечникова ми проводимо зимою, і колектор на вул.Стуса прокладаємо зимою.

Ми зараз у фазі дуже складних робіт. Ці роботи мають бути завершені вкінці весни – на початку літа. Паралельно з цим ми будемо виконувати роботи по дорожньому полотну. Думаю, якщо не виникне ніяких надзвичайних ситуацій, то літом трамвай мав би поїхати.

Все йде за планом. Є підтримка Європейського банку, люди знають що робити, як робити і компанія "Іджіс" тримає руку на пульсі, щоб все було відповідно до проекту", - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також він наголосив, що роботи такої складності виконувались у Львові востаннє в 70-х роках минулого століття.

Також сьогодні розпочали роботи реконструкції шляхопроводу на пр.Червоної Калини (над вул.Хуторівка).

За словами міського голови Андрія Садового, найближчим часом планується проводити роботи щодо будівництва розворотного кільця вкінці пр.Червоної Калини.

"У четвер на сесії ми прийняли ухвалу щодо переносу ринку "Санта-Барбара". Для перенесення ринку виділена ділянка неподалік, вона закріплена за нашим комунальним підприємством "Львівавтодор". Власне, "Львівавтодор" буде облаштовувати ці робочі місця та здавати їх в оренду тим працівникам, які там працюють. Щоб все було чітко і в інтересах простих людей, а не посередників", - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Як розповів директор ЛКП "Львівавтодор" Олег Береза, з настанням необхідних температурних режимів будуть продовжені ремонтні роботи на вул. Свенціцького-Франка-Мушака, що дозволить з’єднати новозбудовану колію з існуючою. 

Нагадаємо, довжина колії – 11,5 км у обидві сторони. Тендер на виконання робіт виграла компанія "Онур". Прокладення трамвайної колії з Сихова до центру міста має на меті зменшити транспортне навантаження у найбільшому житловому масиві Львова (населення майже 150 000 мешканців). Автобуси та тролейбуси здатні перевезти 3-4 тис. мешканців в один бік, у той час як трамвай – 12 тис. З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хв. Також реалізація проекту сприятиме покращенню екології у районі.

Проект фінансується за рахунок кредиту від ЄБРР, гранту німецького уряду та за кошти з міського бюджету. 

Нагадаємо, що закінчити будівництво трамвайної колії на Сихів у Андрія Садового обіцяли ще наприкінці 2015 року. 

Львів у новинах:

Де на Львівщині знаходяться мощі святого Валентина: маршрут для закоханих (фото)

Хлопець із ДЦП, якого вигнали з ресторану у Львові, прокоментував інцидент

У Львові водії ігнорують прохання влади возити пільговиків

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах