Віктор Щир: "Відмови водіїв Львова возити пільговиків незаконні"

фото з сайту varianty.lviv.ua

фото з сайту varianty.lviv.ua

Події
10 лютого 2016 17:17

До львівських перевізників звернулася ГО "Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників" із закликом відмовити деяким категоріям пільговиків у безкоштовному перевезенні. Однак це незаконно, оскільки немає жодного офіційного документа щодо прийняття такого рішення.

Про це сьогодні, 9 лютого, під час брифінгу повідомив начальник управління транспорту та зв’язку міськради Віктор Щир.

Він розповів, що вчора в управління транспорту надійшло декілька скарг від мешканців про те, що пенсіонерам було відмовлено у перевезенні. Крім того, люди дзвонили і питали, чи дійсно буде скасовано пільговий проїзд.

"Це не законодавчий акт чи рішення Кабміну, міської чи обласної ради. Це звернення ГО до перевізників. Це незаконні дії на теренах нашого міста", – заявив В. Щир, коментуючи відмови водіїв перевозити пільговиків.

За його словами, управління транспорту відреагує на такі дії перевізників.

"Ми писатимемо перевізнику претензії, що він не виконує умови угоди, яку підписав на перевезення громадян. Цього року відбуватиметься конкурс на визначення переможців на перевезення. Тоді конкурсна комісія отримає дані про скарги на проблемні АТП", – пояснив Щир.

Він додав, що вчора від львів’ян надходили скарги практично на всіх перевізників, окрім АТП "Успіх БМ": "По-перше, люди дзвонили і питали, чи дійсно буде скасований пільговий проїзд. По-друге, водії транспортних засобів погрожували людям з пільговими посвідченнями, що їх безкоштовно возити не будуть. Тобто, вони не виганяли, а лякали".

Щир уточнив, що люди скаржились і на ЛКП "АТП-1". За його словами, мова йде про чотири маршрути, де працюють приватні перевізники.

Начальник управління транспорту додав, що розмовляв з перевізниками. Вони запевнили, що дали команду водіям возити пільговиків.

 8 лютого, до редакції ІА ZIK звернулися пільговики, які їздять маршруткою №33. Вони розповіли, що водії відмовляли у безоплатному проїзді пенсіонерам. Шофери просять пільговиків сплачувати 4 грн за проїзд, посилаючись на якийсь невідомий документ.

Раніше на сторінці у Facebook ЛОО ВГО "Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників" йшлося про те, що керівникам АТП в межах Львівської області рекомендуватимуть із 8 лютого до 1 квітня возити безкоштовно лише учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів. Інші пільговики повинні будуть платити за проїзд.

Львів у новинах:

Завтра на Львівщині починають роботу поліцейські патрулі швидкого реагування

У Львові з'явиться пішохідний міст на честь Небесної Сотні

Львівський обмінник "погорів" на видачі фальшивих купюр

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах