Чиновник ЛОДА нажився на продажу автомобілів, які мав відвезти бійцям АТО

фото з сайту dyvys.info4

фото з сайту dyvys.info4

Події
11 лютого 2016 10:34

На Львівщині шукають автомобіль "Опель Фронтейра", який передали воякам у зону АТО ще в травні. Зникла і карета "швидкої", призначена для бійців. Як дізнались журналісти "Львівської хвилі", причетний до цього один із чиновників обласної адміністрації, який раніше служив у батальйоні Луганськ-1 та був заступником комбата. Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

"Заступник комбата Андрій Умрихін попросив у фонду "Допомога і турбота", позашляховик для потреб вояків. Волонтери привезли позашляховик із Польщі. Ми його технічно перевірили, відремонтували, заправили повністю та урочисто передали Андрію Умрихіну, який поїхав служити в зону АТО. І зараз ми дізнаємось, що цей автомобіль згаданий пан просто продав своєму товаришу. Цей товариш нам підтвердив інформацію", – розповів  голова фонду "Допомога і турбота" Мирослав Хом’як.

Авто чоловік продав вже у зоні АТО. Водію батальйону Луганськ-1 Петру – за 28 тисяч гривень. Попри те, що машина вже числилася у вояків та навіть була із спеціальними зеленими номерами.

"Ми запитували, як він може продавати батальйонну машину. А він казав, що це його, мовляв кошти в неї вклав, а відтак може нею розпоряджатися. Спочатку 30 тисяч гривень за неї просив. Та ще й швидку пропонував", – підтверджує Комбат Костянтин Скліфус.

А от згадану карету "швидкої допомоги" Андрію Умрихіну передали волонтери із Жовкви. Раніше вона служила захисникам біля донецького аеропорту.

"Хлопці написали на капоті всі населені пункти, де вона була, хто на ній їздив, також була наліпка "Ніхто, крім нас" 80-ї бригади. Андрій сказав, що все це залакує гарно, забрав ту "швидку". А потім вона десь пропала. Хоча хлопці казали, що її десь бачили в районі населеного пункту Кримське. Це, припускаю, 29 пост", – додав Віктор Візничак із "Самооборони" міста.

Зазначимо, що на цей час Андрій Умрихін у Львівській ОДА обіймає посаду директора департаменту з питань цивільного захисту.

Волонтери заявили, що готують заяву в поліцію і хочуть порушення криміналу за фактом шахрайства.

Львів у новинах:

В одному з парків Львова злочинець заховав вибухівку 

У Львові двоє поліцейських погоріли на хабарі у 1,5 тисячі доларів 

У Львові хлопець випав з вікна на 14-му поверсі (фото) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах