Україна офіційно заборонила транзит російських фур через Україну (відео)

фото з сайту www.vesti.ru

фото з сайту www.vesti.ru

Події
15 лютого 2016 13:32

Україна припиняє транзит ні переміщення вантажних автомобілів РФ територією України. Про це йдеться на офіційному сайті Уряду.

Нагадаємо, Російські фури не пропускають в Євросоюз по всій Західній Україні

За результатами урядової наради, яка відбулася вранці понеділка, 15 лютого, Міністерство інфраструктури України та Міністерство закордонних справ України вживуть відповідних заходів.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що у зв’язку з тим, що Російська Федерація в односторонньому порядку здійснила порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та в односторонньому порядку зупинила переміщення українських вантажних автотранспортних засобів територією РФ, Міністерство закордонних справ України невідкладно направило ноту Російській Федерації з вимогою пояснення таких незаконних дій.

"До моменту отримання пояснень та вирішення даного спору Україна тимчасово призупиняє дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації, що тягне за собою тимчасове припинення транзитних перевезень вантажними автомобілями РФ територією України", – заявив Арсеній Яценюк.

"Ми вимагаємо від Росії невідкладно виконати вимоги СОТ, відновити транзитний рух українських автотранспортних засобів", – наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що українська сторона проводить консультації з країнами-членами Європейського Союзу та звертається до країн-членів ЄС щодо виконання Російською Федерацією базових принципів Світової організації торгівлі

Львів у новинах:

Сихівське перехрестя закриють для автомобілів 

На Львівщині підлітки пограбували банк, розібравши стіну в міськраді 

У "Львівтеплоенерго" пояснили, чому за січень доведеться платити більше 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах