Завтра львів'яни зможуть реєструвати електронні петиції

фото з сайту www.rbc.ua

фото з сайту www.rbc.ua

Події
21 лютого 2016 11:07

З понеділка мешканці Львова матимуть можливість реєструвати електронні петиції, які у разі набрання 1000 голосів потраплятимуть на розгляд виконавчих органів міської влади.

Як розповіла ZAXID.NET Юлія Гвоздович – голова комісії законності, свободи слова та депутатської етики Львівської міськради, де розробляли концепцію електронних петицій для Львова, повноцінно сервіс запрацює 22 лютого, після того як управління ІТ підпише меморандум із авторами сайту електронних петицій.

"У понеділок-вівторок система повністю відкриється для голосування. Але, наскільки мені відомо, уже дві петиції там є зареєстровано – про ремонт дорог на вул. Чернівецькій та про утворення громадської ради при ЛМР. Вони збережуться та будуть доступні для голосування", – зазначила Юлія Гвоздович.

Для того, щоб петиція потрапила на розгляд до міськради, потрібно, щоб вона упродовж двох місяців набрала 1000 голосів. Проголосувати та створити власну петицію можна після реєстрації через систему Bank ID або на сайті електронних петицій, вказавши повне ім’я (ПІБ) та номер телефону.

Після того, як звернення набере необхідну кількість підписів, його скеровують у міське управління "Секретаріат ради", а звідти – на розгляд виконавчих органів та міського голови. Проекти рішень, які там готуватимуть, скеровуватимуть на розгляд профільних депутатських комісій. На розгляд та прийняття рішення органи міської влади матимуть 30 днів з часу набрання петицією 1000 голосів.

Додамо, що у Львівській області наразі зареєструвалися в системі місцевих електронних петицій лише два міста – Яворів та Самбір. Мешканці Яворова ще не зареєстрували жодної петиції. А самбірчани уже зареєстрували три петиції. Найбільше серед них – 29 голосів набрала петиція про створення у Самборі притулку для тварин.

Для того, щоб петицію розглянули депутати Самбірської міської ради, потрібно, щоб вона упродовж трьох місяців набрала 100 голосів.

Нагадаємо, 2 липня минулого року Верховна Рада ухвалила закон, яким запроваджується механізм подання електронних петицій та звернень до президента, Верховної Ради, Кабміну та органів місцевої влади.

Після того на сайті президента з'явився окремий розділ із петиціями. Сам президент зобов'язаний офіційно коментувати будь-яку з петицій, яка упродовж 90 днів набере 25 000 голосів.

Завтра львів'яни зможуть реєструвати електронні петиції фото

Львів у новинах:

У Львові водій збив двох дітей та повіз їх невідомо куди 

У Львові водію маршрутки видали премію 1000 гривень після відгуку на фейсбуці (відео) 

У Львові заради чергового новобуду руйнують 145-річну будівлю (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах