Львів'янам нагадали як можна заощадити на опаленні

фото з сайту ye.ua

фото з сайту ye.ua

Події
22 лютого 2016 16:08

Мешканці житлових будинків у Львові можуть призупиняти подачу опалення в будинок, якщо надворі тепло і таким чином уникати перегрівів та заощаджувати власні кошти.

"Якщо у будинку є загальний тепловий лічильник, теплопостачання до нього мешканці можуть контролювати самостійно. Бо перед лічильником встановлена запірна арматура, якою теплоносій можна зупиняти, коли надворі посеред опалювального сезону суттєво теплішає. Але засувку треба повністю або відкрити, або закрити. Частково перекривати тепло не можна, бо як це спрацює, не завжди можна вгадати. До прикладу, у будинку п’ять під’їздів і рівномірно розподілити на них тепло при частковому перекритті вентиля неможливо. Тому або ми закрили засувку, або відкрили", – наголосив начальник експлуатаційно-диспетчерської служби ЛМКП "Львівтеплоенерго" Дмитро Романків.

За його словами, таке місцеве регулювання повинна виконувати відповідальна особа, яку обирають мешканці. Найкраще, якщо ця людина живе у цьому ж будинку.

У будинку на вулиці Антоненка-Давидовича,1 мешканці регулюють теплопостачання одразу після встановлення будинкового лічильника. До речі, зробили вони це власним коштом ще у 90-их роках.

"Один каже, що йому зимно, другий каже – гаряче і спробуй догоди усім. Нашим людям не вгодиш. Але я за то, щоб перекривали, коли надворі тепло. Бо для чого воно має гріти і я маю вікно відкривати. І маю платити за то", – погодилася мешканка будинку пані Марія.

Про те, що відмикатимуть опалення у будинку під час потеплінь, на Антоненка-Давидовича, 1 люди домовились на загальних зборах.

"Ми домовлялись, щоб претензій не було. Якщо буде тепло, то перекриваємо, щоб ми дарма не платили. Маючи лічильник і не скористатись такою можливістю – тоді для чого він є?", – констатувала інша мешканка цього будинку пані Оксана.

Водночас і ЛМКП "Львівтеплоенерго" опалення подає теж в ощадному режимі. Температуру теплоносія знизили до мінімального рівня, який дозволяють нормативи.

"Натомість, якщо подивитися на прогнози, то на цей тиждень вже з вівторка зовнішня температура понизиться і гідрометцентр показує, що буде плюс шість градусів, а вночі мінус. Тому, якщо буде така погода, то ми теплоносій знову ж таки подамо залежно від температури надворі. Про повне призупинення опалення поки що не йдеться", – розповіла прес-секретар ЛМКП "Львівтеплоенерго" Ганна Пищула.

Львів у новинах:

З'явився мобільний додаток "Львівський транспорт Онлайн" 

На Львів насувається штормовий вітер: куди дзвонити у разі зникнення світла

Стало відомо як покарають організаторів підпалу російських банків у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах