17-річного Максима Стасіва зі Львова завтра прооперують в Індії

Новина - Події - 17-річного Максима Стасіва зі Львова завтра прооперують в Індії

Новина - Події - 17-річного Максима Стасіва зі Львова завтра прооперують в Індії

Події
23 лютого 2016 13:33

17-річному важкохворому українцю Максиму Стасіву, який перебуває в індійській клініці, завтра проведуть першу операцію для пересадки кишечника. На лікування юнака небайдужі громадяни за короткий термін зібрали кілька мільйонів гривень.

Нагадаємо,У Львові 17 річному хлопцю ставили діагноз "гастрит", а потім вирізали весь кишківник (відео)

Як розповіли львівські лікарі, упродовж двох з половиною тижнів перебування Максима Стасіва в індійській клініці тамтешні лікарі проводили лабораторні та діагностичні обстеження пацієнта, аби підібрати для нього необхідну терапію. Наразі стан його здоров’я стабільний. Учора Максимові встановили спеціальний порт, за допомогою якого він може харчуватись, а вже завтра йому проведуть першу операцію, про це повідомляє ZIK-Стрім 

"Максим готується до першої операції, це буде сполучення тієї частини тонкого кишечника, яка залишилася, з частиною товстого кишечника, щоб зменшити фізіологічні втрати. Після операції Максима протягом 10 днів спостерігатимуть в клініці, а коли його стан стабілізується, переведуть в готель лікарні, де він буде чекати на трансплантацію", – розповіла лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "ОХМАТДИТ" Віра Приймакова.

До негайної трансплантації кишечника виснажений організм хлопця ще не готовий. Через тривалу відсутність повноцінного харчування та довгий переліт він втратив 10 кг ваги. Аби перенести пересадку та післяопераційну реабілітацію, хлопець до двох місяців відновлюватиме вагу, за цей час йому підбиратимуть донорський орган.

"Якщо все буде добре, в кінці квітня – на початку травня, можливо, з’явиться донорський матеріал і Максиму буде проведена трансплантація", – додала Віра Приймакова.

Операцію українцю проводитиме хірург із 25-річним досвідом, який спеціалізується на трансплантації печінки. Таких операцій він провів уже понад 2 тисячі. Операції з пересадки кишечника в усьому світі проводяться не так часто, але індійський лікар має й такий досвід. Зокрема, на його рахунку уже 8 успішних пересадок цього органу.

Лікування Максима в Індії уже обійшлося в 11 тисяч доларів, а загалом витрати сягатимуть 115 тисяч доларів. Цю суму мати Максима, яка супроводжує його в індійській клініці, перерахувала перед прибуттям. Перевезення пацієнта коштувало ще 58,5 тисяч доларів. Зрозуміло, без допомоги благодійників оплатити транспортування та лікування Максима Стасіва було б неможливим.

Як розповіла директор благодійного фонду "Крила надії", загалом небайдужі українці перерахували на рахунок матері Максима близько 250 тисяч доларів. Окрім цього, 17 тисяч зібрав українсько-американський фонд "Leleka Foundation", ще 4 тисячі надійшли на рахунки благодійного фонду "Крила надії". Якщо цих грошей забракне, Міністерство охорони здоров’я України висловило готовність заплатити решту коштів.

Львів у новинах:

Тяжкохворий Максим Стасів нарешті вилетів на лікування за кордон (фото)

Максим Стасів в Індії: як змінився стан важкохворого хлопця 

Максим Стасів в Індії: що кажуть місцеві лікарі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах