На Львівщині вся митна зміна "погоріла"на хабарі (відео)

фото з сайту uapress.info

фото з сайту uapress.info

Події
04 березня 2016 10:46

- Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою і поліцією затримали на хабарі трьох працівників, яким по 30 років і які мають стаж роботи на кордоні більше 10 років, митного поста "Смільниця" Львівської митниці, - повідомили "Фактам" в прес-службі Управління СБУ у Львівській області. - Три митники (вся зміна!) Систематично отримували гроші від підприємців за відсутність штучних перешкод під час перевезення товарів через державний кордон України. Стосовно зловмисників порушено кримінальне провадження за статтею "Одержання неправомірної вигоди", яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років, ведеться слідство ...

За інформацією військового прокурора Львівського гарнізону Владислава Савинця, затримали митників в ресторані, де вони після зміни святкували день народження одного з них. У затриманих вилучено 25 тисяч гривень отриманого хабара, а вдома у одного з них було виявлено ще 40 тисяч. За попередніми даними, співробітники спецслужби стали стежити за зловмисниками після того, як в СБУ звернувся один український підприємець, у якого митники систематично вимагали хабарі за ввезення дрібних партій товарів в Україну з Польщі.

- За кожен автомобіль з побутовою технікою митники вимагали 100 доларів. За це обіцяли не створювати йому штучних перешкод і не проводити поглиблений огляд. І це при тому, що підприємець не перевозив ніяких заборонених предметів і мав всі дозвільні документи на свій товар! - Підкреслив Владислав Савинець.

Як відомо, раніше правоохоронці задокументували 68 фактів неодноразового систематичного вимагання та отримання хабарів службовими особами митного поста "Львів-аеропорт" Львівської митниці.

Гроші вимагалися за не створення штучних перешкод під час переміщення товарів через державний кордон України. Одну з корупціонерок затримали під час отримання чергового хабара в 300 доларів від громадянки України за сприяння їй в перевезенні товарів з Туреччини. Під час проведення обшуків в службових приміщеннях митного поста було виявлено та вилучено на загальну суму понад 20 тисяч гривень у різній валюті, захованих в різних таємних місцях, а так само "чорну бухгалтерію" ...

Львів у новинах:

У Львові водія-порушника затримали діти (відео) 

У львівській школі масово отруїлись діти

Син скандально відомого львівського ДАЇшника збив поліцейського (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах