Російське консульство у Львові закидали яйцями

фото: патрульна поліція

фото: патрульна поліція

Події
09 березня 2016 14:56

Під час мітингу на підтримку української полоненої Надії Савченко генеральне консульство Російської Федерації на вул. Костя Левицького у Львові активісти закидали яйцями. Також хтось кинув димову шашку на територію консульства.

Як розповіла ZAXID.NET речник патрульної поліції Львова Катерина Рибій, мітингуючі зірвали прапор Росії і намагалися повісити український прапор, однак не встигли. "Зараз поліція здійснює охорону та регулювання дорожнього руху на місці події. Працюють слідчі", - сказала вона.

Народний депутат Володимир Парасюк, який брав участь у мітингу, розповів, що саме він зірвав прапор Російської Федерації. "Вийшов представник консульства, охоронець. Я попросив зняти прапор, але вони відмовилися, тому я зняв його сам і кинув на землю. Не знаю, здається, його потім спалили", - сказав він.

9 березня, львів’яни знову провели  мітинг на підтримку української полоненої Надії Савченко, яка оголосила сухе голодування в Москві.

200 людей пройшлися ходою від пам’ятника Шевченку в центрі міста до генерального консульства Російської Федерації на вул. Костя Левицького з плакатами та вигуками "Волю Надії Савченко". Активісти запустили паперові літачки з надписами FreeSavchenko на територію консульства та виконали гімн України під його стінами.

Схожий мітинг відбувся у Львові і вчора, 8 березня.

Надія Савченко 4 березня оголосила сухе голодування на знак протесту проти зволікання з ухваленням їй вироку. 9 березня у день суду над українкою.

Львів у новинах:

 

Львів'янину на замітку: українців збираються зобов'язати декларувати доходи і витрати

Вантажівка, легковик та міні-бус: на Львівщині сталася потрійна ДТП (фото)

Сьогодні шоста партія шахового чемпіонату у Львові: хто зробить перший хід 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах