Львів'яни впродовж тижня можуть безкоштовно перевірити зір

фото з сайту vesti.dp.ua

фото з сайту vesti.dp.ua

Події
11 березня 2016 16:13

У рамках Всесвітнього дня боротьби з глаукомою (6 березня), управління охорони здоров'я Львівської міської ради з 10 до 18 березня 2016 року проводитиме заходи щодо раннього виявлення і лікування цього захворювання,  йдетьтся на сайті Львівської міської ради.

У всіх поліклінічних відділеннях міста вже вп’яте проводитимуть щорічну акцію "Дні профілактики та раннього виявлення глаукоми", впродовж якої мешканці міста, з метою профілактики слабкозорості й сліпоти, зможуть виміряти внутріочний тиск.

У 2015 році під час такої акції тонометрію (вимірювання внутрішньоочного тиску) було проведено 7668 особам. Діагноз "глаукома" вперше було встановлено у 65 пацієнтів. За три роки за результатами акцій виявлено 277 осіб з таким діагнозом. Ці люди мають шанс уникнути ускладнень глаукоми і, таким чином, покращити якість життя у майбутньому.

-Ми закликаємо сьогодні львів’ян прийти в наші поліклініки, скористатися такою нагодою, виміряти внутріочний тиск. Така мета нашої акції", - розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

"Глаукома – це хронічне захворювання, і вилікувати його неможливо. Але якщо лікувати глаукому, то зір збережеться на довгі роки. Є такі дослідження, що якщо при глаукомі тиск є 30 і вище, то очі сліпнуть за 3 роки. Якщо глаукома протікає з нормальним тиском і пацієнт контролює свій тиск, виконує всі призначення лікаря, то зір зберігається на 30-35 років.

У центрі "Мікрохірургія ока" безкоштовно проводять операції. Пацієнт купує тільки розхідні матеріали. В нашому центрі, завдяки професору Ігорю Новицькому, розроблена операція, яка є дуже делікатна для ока і яку легко переносить пацієнт", - зазначила головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я з офтальмології Тетяна Смаль.

"Якщо не лікувати глаукоми, то впродовж 3-5 років можна осліпнути. Тому дуже важливо вчасно діагностувати захворювання і вчасно призначити відповідне лікування", - додав Володимир Зуб.

За інформацією головного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я з офтальмології Тетяни Смаль, у Львові нараховується понад 3 тисячі хворих на глаукому. З них більше 800 осіб на стадіях, коли розвивається незворотна сліпота.

Львів у новинах:

Львів на годину зануриться у темряву: коли й навіщо

У Львові в авто знайшли тіло застреленого чоловіка

Які вулиці та двори відремонтують у Львові цього року

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах